«Φουσκωμένα» τα χρέη στην Εφορία- Επανέρχονται οι 120 δόσεις για όσους έχασαν την πρώτη ρύθμιση εξαιτίας της πανδημίας

Με «φουσκωμένα» τα χρέη στην Εφορία τον Σεπτέμβριο το κράτος αναζητά τρόπους να μπουν χρήματα  στα δημόσια ταμεία. Ξέροντας όμως ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο , επαναφέρει τις 120 δόσεις . Έτσι θα μπορούν να ξαναρυθμίσουν τα χρέη που έχασαν εξαιτίας της πανδημίας οι οφειλέτες της Εφορίας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την ένταξή των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστά στις δόσεις θα μπορούν να ενταχθούν και πάλι όλοι εκείνοι που βρέθηκαν εκτός ρυθμίσεων τους τελευταίους μήνες, δηλαδή από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

Μόλις ανοίξει η εφαρμογή οι πληττόμενοι φορολογούμενοι με ανοιχτούς λογαριασμούς στην Εφορία θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν τη δόση του Νοεμβρίου.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ανήκει στους πληττομένους από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είχε ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου 2020 και έχασε τη ρύθμιση. Μόλις ξεκλειδώσουν οι 120 δόσεις, θα μπορεί να ξαναμπεί στη ρύθμιση και να συνεχίσει να την πληρώνει κανονικά. Οι δυο δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης ως υπεράριθμες.

Κατά συνέπεια θα αποκτήσουν μία δεύτερη ευκαιρία έτσι ώστε να βάλουν σε τάξη εκ νέου τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ