Φτιάξτε το ιδανικό παιδικό δωμάτιο

Δελτίο Τύπου

Αναρωτιέστε πως να φτιάξετε το τέλειο παιδικό δωμάτιο για το παιδί σας, αλλά δεν ξέρετε πως να το κάνετε; Μην ανησυχείτε, διότι εδώ θα βρείτε κάποιες ιδέες για να φτιάξετε για το παιδί σας, ένα δωμάτιο που θα λατρέψει σίγουρα!

 Χρησιμοποιήστε στο Δωμάτιο έντονα χρώματα

Αφού το δωμάτιο προορίζετε για μικρό παιδί, καλό είναι να είναι βαμμένο με έντονα και ζωντανά χρώματα! Κάποια απ’ τα καλύτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο, είναι το κίτρινο, το ανοιχτό πράσινο, το γαλάζιο και το λιλά. Αποφύγετε τα μουντά και τα σκοτεινά χρώματα, όπως είναι το μαύρο, το γκρι και το σκούρο μπλε. Καλύτερο είναι το παιδί να είναι περιτριγυρισμένο από χαρούμενα χρώματα. Επιπροσθέτως ψάχνοντας για προίκα μωρού μπορείτε να βρείτε πανέμορφα σετ που θα διακοσμήσουν το δωμάτιο, θα δώσουν χρώμα και η ομοιομορφία του σετ θα βοηθήσει πολύ το τελικό αποτέλεσμα.

Πάρτε κούνια ή κρεβάτι

Φυσικά το παιδί σας χρειάζεται κάπου να κοιμάται! Αν είναι μωρό ακόμα, χρειάζεται μία κούνια και αν είναι μεγαλύτερο παιδί, χρειάζεται ένα μικρό κρεβάτι. Στην αγορά θα βρείτε πολλά πολυμορφικά κρεβάτια τα οποία αλλάζουν σχήμα και μέγεθος όσο το παιδί μεγαλώνει. Αν έχετε πάνω από 2 παιδιά ένας τρόπος να εξοικονομήσετε χώρο είναι η κουκέτα όπου στο χώρο που κανονικά θα έμπαινε ένα παιδικό κρεβάτι τώρα έχετε δύο. Τα μικρά ιδίως παιδιά ξετρελαίνονται με την ύπαρξη κουκέτας στο δωμάτιο, παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να εξοπλιστείτε τα κατάλληλα προστατευτικά και να κάνετε στα παιδιά σας σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους και τα όρια του παιχνιδιού σε ένα τέτοιο κρεβάτι ώστε να περιορίσετε μελλοντικά ατυχήματα.

 Πάρτε πολλά και διάφορα παιχνίδια

Δεν μπορούν τα παιχνίδια να λείπουν από ένα παιδικό δωμάτιο! Φροντίστε να έχετε παιχνίδια κάθε είδους, δηλαδή διάφορα παζλ, λούτρινα κουκλάκια, αυτοκινητάκια, κούκλες και ό,τι άλλο αρέσει στο παιδί σας. Μπορείτε να αναζητήσετε την εταιρεία Little Dutch για εκπαιδευτικά παιχνίδια πολύ καλής ποιότητας. Εξάλλου για ένα παιδί, το ιδανικό δωμάτιο είναι ένα που μοιάζει με παιδότοπο!

Πάρτε φωτάκι νυκτός

Τα περισσότερα παιδιά φοβούνται το σκοτάδι. Σίγουρα το παιδί σας θα κοιμάται πολύ πιο ήσυχα το βράδυ, αν έχει ένα φωτάκι νυκτός στο δωμάτιό του. Αν και θα βρείτε πρακτικό ακόμα και ένα μικρό, συνηθισμένο φωτάκι, μπορείτε να διαλέξετε κάποιο φωτάκι σε ιδιαίτερο σχέδιο. Πολύ της μόδας είναι τα φωτάκια σε σχήμα αστεριών και φεγγαριών.

Πάρτε βιβλία

Είναι καλό το παιδί σας, να έρθει από μικρό σε επαφή με την ανάγνωση. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε, ότι τα βιβλία που θα πάρετε είναι για την ηλικία του παιδιού σας. Αν το παιδί σας δεν μπορεί να διαβάσει ακόμα, μπορείτε να του πάρετε ένα παραμύθι και να του το διαβάζετε εσείς, όταν έρχεται η ώρα του ύπνου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ