“Φωνή” των εμπόρων της Κορινθίας στη Βουλή για να αποσυρθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο Γιώργος Ψυχογιός

Στη Βουλή φέρνει με Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το νομό μας Γ. Ψυχογιός, την από 22.11.2023 επιστολή του Δικτύου Εμπορικών Συλλόγων  Κορινθίας όπως αυτή του κοινοποιήθηκε, με την οποία , όπως σχολιάζει ο κος Ψυχογιός “αντιλαμβανόμενοι την οικονομική καταστροφή που επέρχεται στο επιχειρείν  με το νομοσχέδιο  του Υπουργείου Οικονομικών, ζητούν την άμεση απόσυρση του. Μετά την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου θα δημιουργηθούν  συνθήκες οικονομικής ασφυξίας  με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες  να οδηγηθούν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους. Το νομοσχέδιο αυτό έχει πάρα πολλά προβλήματα που φυσικά όχι μόνο δεν λύνει αλλά τα μεγεθύνει εντυπωσιακά δημιουργώντας μία καινούργια γενιά ιδιωτικού χρέους”. αναφέρει ακόμη ο Βουλευτής που δηλώνει συμπαραστάτης των εμπόρων στο δίκαιο αίτημά τους: “Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής, στηρίζοντας τα αιτήματα τους που διατύπωσαν με επιστολή που μας κοινοποιήθηκε…” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η Αναφορά όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον  κ. Υπουργό

Οικονομικών

 Θέμα: «Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που τους οδηγεί σε κλείσιμο ζητούν οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Κορινθίας»

Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός καταθέτει ως Αναφορά την από 22.11.2023 επιστολή που συνυπογράφεται από τον Εμπορικό Σύλλογο  Κορίνθου, τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου «Ο Ερμής», την Ένωση Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου , τον Εμπορικό    και Επιχειρηματικό  Σύλλογο  Βραχατίου, τον Εμπορικό  και προμηθευτικό  Σύλλογο  Ξυλοκάστρου «Ο Ερμής» και τον  Εμπορικό και Επαγγελματικό  Σύλλογο  Αγίων Θεοδώρων όπως του κοινοποιήθηκε, με την οποία   αντιλαμβανόμενοι την οικονομική καταστροφή που επέρχεται στο επιχειρείν  που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών με το ν/σ που φέρνει στη Βουλή, ζητούν την άμεση απόσυρση του.

Στην επιστολή παραθέτουν αναλυτικά  τα κακώς κείμενα του ν/σ και χαρακτηριστικά αναφέρουν πως, «…Η επόμενη μέρα μετά την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου θα δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ασφυξίας  με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να οδηγηθούν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους. Το νομοσχέδιο αυτό έχει πάρα πολλά προβλήματα που φυσικά όχι μόνο δεν λύνει αλλά τα μεγεθύνει εντυπωσιακά δημιουργώντας μία καινούργια γενιά ιδωτικού χρέους».

 Αντιλαμβανόμενοι την οικονομική καταστροφή που έρχεται, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, που θα οδηγήσει οικογενειακές επιχειρήσεις σε κλείσιμο.

 Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα,  24 Νοεμβρίου 2023                                    

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ