Χρειάζονται περισσότεροι εμβολιασμοί για να αποφύγουμε το 4ο κύμα της πανδημίας , λένε οι επιστήμονες

Για την αναγκαιότητα να εμβολιαστεί μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μιλούν οι επιστήμονες . Μάλιστα, όπως αναφέρουν,  αυτό θα μας επιτρέψει να προφυλαχθούμε ή  πιο σωστά να αποφύγουμε ένα 4ο κύμα της πανδημίας. Αν και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους εμβολιασμούς , ωστόσο ένα ποσοστό φαίνεται πως παραμένει αρνητικό ή τουλάχιστον διστακτικό.

«Μπορούμε και πρέπει να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος,»  ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας. Όπως επεσήμανε είναι σοβαρό ενδεχόμενο το 4ο κύμα αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, σημείωσε πως το τοπίο είναι μεταβαλλόμενο και με ταχύτατους ρυθμούς μειώνονται εκείνοι που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Για τα προνόμια των εμβολιασμένων είπε ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα και ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι αυτά γιατί είναι σαν να μειώνουμε το προνόμιο του εμβολίου που είναι προνόμιο ζωής. «Αυτό για το οποίο πρέπει να μιλάμε είναι η φυσική συνέπεια του εμβολιασμού και τα απαιτούμενα μέτρα που είναι λιγότερα από ότι στο άτομο που δεν έχει εμβολιαστεί πχ ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάνουν λιγότερα τεστ ή ότι δεν θα χρειάζεται να φοράνε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ