Χρ. Δήμας: “Η εξωστρέφεια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Οι νέες τεχνολογίες είναι αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό εργαλείο..”

Στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει το Financial Women’s Association στην Αθήνα, μίλησε ο  Χρίστος Δήμας.  Ο Κορίνθιος Υφυπουργός Πολιτισμού μίλησε για τη σύνδεση και τη σχέση του Πολιτισμού με τις νέες τεχνολογίες.

Όπως είπε μεταξύ άλλων: “Ο στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, τη τεχνητή νοημοσύνη, την επαυξημένη πραγματικότητα στην πολιτιστική μας κληρονομιά και στον σύγχρονο πολιτισμό ώστε να κάνουμε ακόμα πιο συναρπαστική την εμπειρία για τον επισκέπτη/θεατή, αλλά και πολύ πιο ανταγωνιστικό το πολιτιστικό μας απόθεμα συνολικά.

Ήδη στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικά παραδείγματα συνεργείων με κορυφαίες εταιρείες από το χώρο της τεχνολογίας στην Ακρόπολη ή στην Αρχαία Ολυμπία, όπου μέσω εφαρμογών ο επισκέπτης ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και βλέπει πώς ήταν τα Αρχαία μνημεία μας στην πλήρη ακμή τους. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να το επεκτείνουμε σε ακόμα περισσότερες περιπτώσεις.

Η εξωστρέφεια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Οι νέες τεχνολογίες είναι αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για να πετύχουμε αυτό το στόχο.”

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο το Financial Women’s Association διοργανώνει το ετήσιο Συνέδριό της σε κάποια χώρα, η οποία αποτελεί παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης. Το φετινό Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο πραγματοποιείται στην Ελλάδα λόγω των οικονομικών επιδόσεων και της απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Το Financial Women’s Association απλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη και τα μέλη του αποτελούνται κατά βάση από κορυφαία στελέχη διεθνών οικονομικών οργανισμών, μεγάλων τραπεζών και επιχειρήσεων. Στόχος του οργανισμού είναι να αναδεικνύει τις γυναίκες – επιχειρηματικά στελέχη και να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών στις διευθυντικές θέσεις οικονομικών οργανισμών και επιχειρήσεων, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ