Χρ. Δήμας: “Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε ως μια γιορτή τοπικού ενδιαφέροντος για τον ελληνικό κινηματογράφο και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός”

Το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης άνοιξε χθες τις πύλες του, όπου αναμένεται να προβληθούν φέτος 270 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους. Εκεί βρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: “Το Φεστιβάλ ξεκίνησε ως μια γιορτή τοπικού ενδιαφέροντος για τον ελληνικό κινηματογράφο και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός, που καθιστά την πόλη διεθνή κινηματογραφικό κόμβο. 

 Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως φέτος μας τιμούν με την παρουσία τους λαμπρά ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως η Μόνικα Μπελούτσι και ο Αλεξάντερ Πέιν και αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης για νεοεμφανιζόμενους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο.  

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο Μισέλ Δημόπουλο ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναβάθμιση, διεύρυνση και διεθνοποίηση του Φεστιβάλ.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, σε όλους τους συμμετέχοντες και καλή διασκέδαση στους θεατές.

Καλή αρχή!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ