Ψυχογιός στη Βουλή: « 625 παιδιά  στην Κορινθία εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ. Αποκαταστήστε άμεσα τη μεγάλη αδικία!»         

Με πρωτοβουλία  του Γιώργου Ψυχογιού κατατέθηκε ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο  η οποία υπογράφεται και από την αρμόδια Τομεάρχη και πρ. Υπουργό, Θ. Φωτίου, για τον απαράδεκτο αποκλεισμό 625 παιδιών από Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ στην Κορινθία, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με την Ερώτηση : «  83.000 παιδιά πανελλαδικά, μένουν φέτος εκτός Βρεφονηπιακών-Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ, παρότι οι οικογένειές τους πληρούν όλα τα κριτήρια .

Το γεγονός αυτό έχει  προκαλέσει δικαιολογημένη αναστάτωση και στην Κορινθία, όπου ο αριθμός των παιδιών που αποκλείονται από τους πίνακες των δικαιούχων αν και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ανέρχονται σε 625!

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 333 παιδιά στον Δήμο  Κορινθίων,  52 στον Δήμο Βέλου – Βόχας , 111 στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, 29 στο Δήμο Νεμέας, 46 στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  και 54 στον Δήμο  Σικυωνίων.

Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση είναι τεράστιες, διότι ενώ γνώριζε πως πρόκειται για παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν ένα τέτοιο κόστος εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης και πανδημίας, δεν εξασφάλισε ως όφειλε την ένταξή τους στο Πρόγραμμα  2021-2022. Η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης απαξιώνει τις κοινωνικές δομές που υλοποιούν προγράμματα για την οικογένεια  και τις ευπαθείς  ομάδες καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Η κυβερνητική αυτή αναλγησία αποτελεί  ένα μόνο μέρος από την γενικότερη πολιτική υποβάθμισης και εγκατάλειψης της Κορινθίας που ακολουθείται κατά την τελευταία διετία με τη Διώρυγα της Κορίνθου κλειστή για πάνω από 8 μήνες, πληθώρα έργων υποδομής και άλλων παρεμβάσεων που είχαν χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν βαλτώσει ή να μην έχουν ξεκινήσει καν, τους αγρότες εξαθλιωμένους χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη για τις ζημιές και τις συνέπειες της πανδημίας και πολλά άλλα παραδείγματα, που επιφέρουν τεράστιες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, την καθημερινότητα και την οικονομία της.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτήθηκε ο Υπουργός με ποιον τρόπο θα αποκατασταθεί αυτή η αδικία και ζητήθηκε να χορηγηθούν άμεσα vouchers σε όλες τις οικογένειες της Π.Ε. Κορινθίας, που παρότι έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο απορρίφθηκαν από το Πρόγραμμα.

Τέλος, ο κ. Ψυχογιός έθεσε το ζήτημα της ανάγκης ενίσχυσης της χρηματοδότησης και πλήρους λειτουργίας των Βρεφονηπιακών-Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ στην Κορινθία, προς όφελος παιδιών, γονέων, αλλά και των εργαζόμενων σε αυτές τις δομές.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ