Υλικά
- 250 γρ. άσπρα χοντρά φασόλια
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 μελιτζάνες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 5 γλυκές πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 2 κομμένα πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κομμένα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μαραθόριζα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 1 καρότο κομμένο σε κύβους
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- Πιπέρι κόκκινο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασόλια για 45΄ σε μια κατσαρόλα, σκεπασμένα με νερό, τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που έβρασαν.
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα λαχανικά για 5΄, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε περίπου 250 ml. από το νερό που βράσαμε τα φασόλια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 40΄ και σερβίρουμε.
– Μπορούμε εκτός από μελιτζάνες να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά εποχής.
altis.com.gr