Άδωνις Γεωργιάδης: “H Κυβέρνηση έχει ανοιχτή την πόρτα της στον αγροτικό κόσμο, δεν αντιδικούμε”

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είπε:

«H Κυβέρνηση δεν αντιδικεί με τον αγροτικό κόσμο. Ίσα – ίσα που το 41% όπως λέτε, προήλθε γιατί η Κυβέρνησή μας όλη την περίοδο που κυβερνά δείχνει για τους αγρότες ιδιαίτερη φροντίδα. Εγώ ως Υπουργός Ανάπτυξης έβγαλα πάρα πολλά εργαλεία για τους αγρότες και ως Υπουργός Εργασίας έβγαλα το νόμο για την αύξηση του επιδόματος μητρότητας για τις αγρότισσες, την αύξηση του ορίου για τα χρέη για τους αγρότες και ούτω καθ’ εξής. Κατά τον ίδιο τρόπο, όλοι οι Υπουργοί της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη έχουν πάρει μέτρα υπέρ του αγροτικού κόσμου. Δεν έχει υπάρξει καμία ολιγωρία. Η Κυβέρνηση είναι συνεχώς από πάνω και μπορώ να πω ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι και ένας από τους πιο δραστήριους Υπουργούς».

«Οι αποζημιώσεις έχουν έναν ρυθμό που δίνονται, δεν δίνονται αυτόματα. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ κυβέρνηση στην ιστορία της Ελλάδας που να έχει δώσει νωρίτερα αποζημιώσεις από εμάς. Έχουμε φτιάξει ειδικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες και έχει ασχοληθεί και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Ανάπτυξης για να πάρουν τις αποζημιώσεις το δυνατόν νωρίτερα. Το αν το δυνατόν νωρίτερα είναι ικανοποιητικό για τους αγρότες είναι άλλη συζήτηση. Τη δυνατότητα του κράτους με την ανάγκη του αγρότη είναι που θα πρέπει να συζητήσει η Κυβέρνηση και αυτό συζητάει τώρα. Πάντως αντιδικία εμείς με τον αγροτικό κόσμο ούτε έχουμε ούτε θέλουμε να έχουμε».

“H Κυβέρνηση αυτή έχει ανοιχτή την πόρτα της στον αγροτικό κόσμο, επαναλαμβάνω δεν αντιδικούμε. Θέλω να τους πω με πολύ μεγάλο σεβασμό, ξέρουν ότι τους αγαπώ, δεν πρέπει να κλείσουν τις εθνικές οδούς. Τι ζητούν οι αγρότες; Μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από το κράτος. Για να έχει το κράτος χρήματα να τους δώσει, πρέπει να εισπράττει φόρους. Για να εισπράττει φόρους πρέπει η οικονομία να μην διαταράσσεται. Άρα λοιπόν, καλό είναι να μην κλείσουν οι κεντρικές οδοί. Αυτό θα κάνει μόνο ζημιά στα ίδια τους τους συμφέροντα».

«Αγροτικές κινητοποιήσεις υπάρχουν σχεδόν πια σε όλες τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Έχει πολύ βαθύτερες αιτίες. Και η αύξηση της ενέργειας έχει παίξει ρόλο και η εισαγωγή πολλών σιτηρών ανεξέλεγκτα από την Ουκρανία ως μέσο ενίσχυση της ουκρανικής οικονομίας έχει παίξει ρόλο. Μπορεί στην Ελλάδα να έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά λόγω του “Daniel”, αλλά δεν είναι ο “Daniel” που κατεβάζει τους αγρότες της Γερμανίας στο Βερολίνο ή στο Παρίσι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ