Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις και … οι επιστροφές φόρου έρχονται!

Χθες (31/03/2023) άνοιξε η πλατφόρμα στο taxisnet και οι πολίτες, που ανήκουν στα φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν τις φετινές δηλώσεις εισοδήματος. H ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων γίνεται στο: www.aade.gr

Λήξη προθεσμίας: 30/6/2023

Εφάπαξ πληρωμή: Έκπτωση 3%

Πληρωμή σε 8 μηνιαίες δόσεις:

1 η δόση: Έως 31/7/2023
8 η δόση: Έως 28/2/2024

Σχετικά με τις διαδικασίες για τους συμψηφισμούς και τις επιστροφές φόρου, αυτές κινούνται πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα οι πληρωμές των ποσών να γίνονται άμεσα. Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

  • Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας, θα αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση επιστροφή σε εβδομαδιαία βάση.
  • Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας και έχουν φορολογικές οφειλές, θα συμψηφίζονται κεντρικά το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από το τέλος Απριλίου. Όσοι συμψηφισμοί δεν θα μπορούν να διενεργηθούν κεντρικά, θα διεκπεραιώνονται στο συντομότερο δυνατό χρόνο από τις ΔΟΥ.
  • Επιστροφές φόρου εισοδήματος που θα προκύψουν από δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2023 και μέχρι την εξόφλησή του, θα συμψηφίζονται κεντρικά και με τον φόρο αυτόν, όπως και με οποιαδήποτε άλλη φορολογική οφειλή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ