Έμαθαν από τον “Δίολκο” για την μοναδική αξία της φιλίας, 30 παιδιά του 6ου Γυμνασίου Πατρών, μαζί με καθηγήτριές τους, που επισκέφθηκαν το Κέντρο

Χθες το Κέντρο Πρόληψης Δίολκος, υποδέχτηκε και φιλοξένησε 30 παιδιά από τη Β΄και Γ΄ τάξη του 6ου Γυμνασίου Πατρών, μαζί με τρεις καθηγήτριές τους, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής τους στην Κορινθία. Θέμα της επίσκεψης ; η γνωριμία με τα στελέχη του Κέντρου και η βιωματική παρέμβαση για τη φιλία. Μαθαίνουμε πιο αναλυτικά από τον “Δίολκο”:

“Κατόπιν συνεννόησης με τις εκπαιδευτικούς και σχετικής διερεύνησης αναγκών που είχε προηγηθεί στην ομάδα των παιδιών, είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια βιωματική παρέμβαση για τη φιλία.

Τα παιδιά εργάστηκαν σε ομάδες και διαπραγματεύτηκαν θέματα που αφορούν την έννοια της φιλίας, τους τύπους των φιλικών σχέσεων, τα κριτήρια επιλογής φίλων, τα εμπόδια που υπάρχουν σε μια φιλική σχέση, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι φίλοι μας μας καθρεφτίζουν κι ενισχύουν την αυτογνωσία μας. Τα παιδιά με πολλή γνώση, ωριμότητα, φαντασία και καλλιτεχνικό ταλέντο μοιράστηκαν μεταξύ τους και μαζί μας τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες τους σε ένα κλίμα αυθεντικότητας, ζεστασιάς και ασφάλειας.

Στο τέλος, κάθε παιδί πήρε το δικό του εμψυχωτικό μήνυμα-ευχή, μέσα από ένα γλύκισμα και στο τέλος τα διαβάσαμε δυνατά στην ολομέλεια, επισφραγίζοντας έτσι την ιδιαίτερα εποικοδομητική μας συνάντηση, το μοίρασμα και το ασφαλές διαλογικό πεδίο που φτιάξαμε όλοι μαζί στην ομάδα!

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και πολλές και θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στην Ελένη Γεώργα και στο Happy Cake για τις γλυκές , ευφάνταστες δημιουργίες που μας ενθουσίασαν όλους, μικρούς και μεγάλους!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ