Υλικά συνταγής
- 350 γρ. ρύζι Arborio
- 1 κιλό καραβίδες μεγάλες
- 300 γρ. σάρκα κολοκύθας κίτρινης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 2 σκ. σκόρδου, λιωμένες
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- Λίγο ξύδι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, τρίβουμε την κολοκύθα και την αλατίζουμε.
Την αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτήρι.
Στο μεταξύ, πλένουμε τις καραβίδες καλά και τις βράζουμε 10 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο ξίδι.
Κατόπιν τις στραγγίζουμε.
Φιλτράρουμε από λεπτό τουλπάνι το ζουμί όπου έβρασαν οι καραβίδες για να το χρησιμοποιήσουμε στο ριζότο σας.
Έπειτα, ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη σάρκα από την κολοκύθα, αφού τη στύψουμε καλά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε 4 με 5 λεπτά περίπου.
Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού από το ζωμό που φιλτράρουμε.
Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και προσθέτουμε άλλα 2 φλιτζάνια ζωμό.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Μετά ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τρίβουμε στον τρίφτη τη σάρκα τους.
Τη ρίχνουμε στο ριζότο μαζί με τις καραβίδες και το μαϊντανό.
Τέλος, αλατοπιπερώνουμε, βράζουμε 3 με 4 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για κίτρινη κολοκύθα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσινα κολοκυθάκια.
- supersyntages.gr