«Έπεσε» κατηγορία η Κορινθία (4) αλλά ο κίνδυνος πυρκαγιάς εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός και το Σάββατο

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Σάβατο 7 Αυγούστου  στην Κορινθία, όπως και σε Αργολίδα, Μεσσηνία και νότια Λακωνία όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Για σήμερα όλη η Περιφέρεια ήταν σε “κόκκινο” συναγερμό , δηλαδή κατηγορία 5.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο σύνολο των Π Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, στην Π.Ε. Μεσσηνίας (εκτός Τριφυλίας, όπου ο κίνδυνος είναι κατηγορίας 3) και στις νότιες περιοχές της Π.Ε. Λακωνίας, ενώ για την βόρεια Λακωνία και το σύνολο της Π.Ε. Αρκαδίας η κατηγορία κινδύνου είναι 3, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που έκανε γνωστή η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η κινητοποίηση των Υπηρεσιών είναι άμεση εδώ και μέρες. Οι  δήμοι της Περιφέρειας έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί . Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ