Έρχονται τα ειδοποιητήρια της Εφορίας με φόρους για όσους δεν υπέβαλλαν φορολογική δήλωση από το 2015 και μετά

Όσοι φορολογούμνεοι έχουν “παλαιούς λογαριασμούς” με την Εφορία και δεν έχουν φροντίσει για αυτούς, τότε να περιμένουν την Εφορία γιατί αυτή δεν τους έχει …ξεχάσει. Έτσι, σύμφωνα με αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, ετοιμάζεται να στείλει χιλιάδες ραβασάκια με φόρους από το παρελθόν . Αφορά αυτούς που έχουν υποβάλλει δηλώσεις εισοδήματος από το φορολογικό έτος 2015 και μετά.

Τα σημειώματα που θα αποσταλούν στους φορολογούμενους θα περιλαμβάνουν φόρο εισοδήματος, ειδική εισφοράς αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ενώ στα ποσά των φόρων θα προστεθούν οι τόκοι καθυστέρησης αποπληρωμής

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, με απόφαση του διοικητή της, Γιώργου Πιτσιλή, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα προχωρήσει κατ’ εκτίμηση στον υπολογισμό των φόρων που προκύπτουν για όλες τις περιπτώσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει στη διάθεσή της.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να αποφύγουν τον υπολογισμό του φόρου από την εφορία, μόνο στην περίπτωση που υποβάλουν άμεσα τις δηλώσεις που εκκρεμούν. Τότε ο φόρος θα υπολογιστεί σύμφωνα με τα στοιχεία της  δήλωσης που θα γίνει και ο φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί με το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να στείλει επιπλέον τουλάχιστον 15.000 «ραβασάκια» σε φορολογούμενους που θα εντοπίσει να έχουν κρύψει εισοδήματα από την εφορία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ