Έσβησαν την φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Ζαπορίζια, μετά από την επίθεση του ρωσικού στρατού

φωτο: in.gr

9η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία η σημερινή και τα χτυπήματα συνεχίζονται ανελέητα σε όλη τη χώρα και τον λαό της που αντιστέκονται σθεναρά. Ο πρόεδρος της διαμηνύει πως δεν θα παραδοθεί και πως οι επιθέσεις αυτές σκοπό έχουν όχι μόνο να καταστρέψουν τη χώρα του αλλά στρέφονται κατά ολόκληρης της Ευρώπης.

Οι τελευταίες εξελίξεις είναι , εκτός από τις μαζικές ροές ανθρώπων που φεύγουν από τη χώρα για να σωθούν , ο βομβαρδισμός του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στη Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου του είδους του στην Ευρώπη, τυλίχτηκε στις φλόγες χθες αλλά κατασβέστηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σε μεταμεσονύχτιο μήνυμά του ο Oυκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε τη Ρωσία για πυρηνική τρομοκρατία και κάλεσε τους Ευρωπαίους να κινητοποιηθούν. Η επίθεση αυτή “ξύπνησε” μνήμες Τσερνόμπιλ. Το ευτύχημα, πάντως, είναι ότι δεν διαπιστώνεται διαρροή ραδιενέργειας από κανέναν αντιδραστήρα, όπως διαβεβαίωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), αναφέρει σήμερα το πρωϊ το in.gr .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ