Αίγυπτος: Βρέθηκαν μούμιες με χρυσές γλώσσες και άλλοι μοναδικοί θησαυροί !

Στο φως ήρθαν και πάλι μοναδικά Αρχαία ευρήματα από τον αξιοθαύμαστο Αιγυπτιακό πολιτισμό . Στο Αρχαίο νεκροταφείο της Al Bahnasa, στην Αίγυπτο, βρέθηκαν μούμιες με χρυσές γλώσσες και σειρά άλλα θησαυρών!

Επικεφαλείς των ανασκαφών είναι Ισπανοί Αρχαιολόγοι οι οποίοι ανακάλυψαν τάφους της ρωμαϊκής εποχής που πιθανότατα ανήκαν σε άτομα της ανώτερης τάξης. Οι τάφοι έχουν λαξευτεί απευθείας σε φυσικό βράχο κάτω από το έδαφος.

Όπως αναφέρει το enikos.gr , “σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων είναι σημαντική η ανακάλυψη αγαλμάτων από τερακότα που απεικονίζουν τη θεά Ίσιδα να φοράει στέμματα φτιαγμένα από φυλλώματα. Αυτή η υβριδική αναπαράσταση της θεάς της Αρχαίας Αιγύπτου έμφαση στις πτυχές της γονιμότητας που συνδέονται στενά με την ελληνική θεότητα της ομορφιάς, του έρωτα και της αναπαραγωγής.

Από την ίδια ανασκαφή προέκυψαν επίσης μούμιες της ρωμαϊκής εποχής. Κάποιες φορούσαν επιχρυσωμένες και χρωματιστές μάσκες. Σε δύο περιπτώσεις, οι μούμιες είχαν στα στόματα γλώσσες από χρυσό. Αυτή η πρακτική των αρχαίων Αιγυπτίων είχε ως στόχο να διατηρήσει την ικανότητα του νεκρού να συνεχίσει να μιλάει στη μεταθανάτια ζωή…”

“Οι Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το 2021 μούμιες 2.000 ετών με χρυσές γλώσσες τοποθετημένες μέσα στο στόμα τους στη βόρεια Αίγυπτο, ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων….”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ