Αλλαγές στο εργασιακό και το ασφαλιστικό προβλέπονται μέσα στη νέα χρονιά

To Υπουργείο Εργασίας έχει ετοιμάσει για το 2023 ένα σχέδιο δράσης   σχετικά με το τομέα των  επιδομάτων, τις παροχές του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ. Επίσης, προβλέπεται ενίσχυση του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, με την αλλαγή του χορηγούμενου ποσού και του τρόπου καταβολής του αλλά και την αλλαγή των κριτηρίων επιλεξιμότητας, ώστε να διευρυνθεί ο κύκλος των δικαιούχων, να γίνει πιο αποτελεσματική και επαρκής η στήριξη προς αυτούς και να επιταχυνθεί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Στο πεδίο του εργασιακού, σημαντική δράση είναι: ο αριθμός εργαζομένων που κάνουν χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας να ξεπεράσει τους 120.000 στο β΄ τρίμηνο του 2023.

Στο πεδίο του ασφαλιστικού, σημαντική δράση είναι η υιοθέτηση Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών για όλα τα ενταχθέντα ταμεία στον e-ΕΦΚΑ (ν. 4387/2016) εντός του 2023 και η μεταρρύθμιση θεσμικού πλαισίου εποπτείας ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος και αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου λειτουργίας ΙΕΣΠ-ΤΕΑ , όπως διαβάζουμε σε αθηναϊκές πηγές. .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ