Ανάσα για τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 24 δόσεις σε νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

Σε 7 εφτά σημεία εστιάζονται οι παρεμβάσεις του νέου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων., ειδικότερα για οφειλέτες του ΕΦΚΑ  και σύντομα αναμένεται να δοθεί στη δημόσια διαβούλευση.

Όπως   αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», μεταξύ άλλων προβλέπονται : Ρύθμιση οφειλές σε 24 δόσεις. Προβλέπεται ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ σε 24 δόσεις (όπως συμβαίνει και με τα χρέη προς την Εφορία). Η διάταξη εκτιμάται ότι θα δώσει ανάσα σε περίπου 200.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ με  καινούργια χρέη. Παράλληλα, η ρύθμιση θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους βρίσκονται σήμερα στο καθεστώς των 12 δόσεων να μεταπηδήσουν στις 24 δόσεις, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μηνιαία δόση τους κατά 50%. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ είχαν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές σε έως 12 δόσεις. Με την προωθούμενη διάταξη οι δόσεις θα διπλασιαστούν σε 24, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις που η οφειλή καταλογίστηκε έπειτα από καταγγελία ή επιτόπιο έλεγχο θα προβλέπονται ακόμη και 48 δόσεις.

Η ρύθμιση είναι έντοκη και το επιτόκιο κυμαίνεται από 4,95% αν οι δόσεις δεν ξεπερνούν τις 12 και φτάνει ακόμη και στο 5,95% αν οι δόσεις φτάνουν έως τις 24.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ