Αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στους Αγίους Θεοδώρους: Ένα έργο με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο

Το ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στους Αγίους Θεοδώρους που παραδόθηκε από τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα στην Δ.Ε.Υ.Α.Λ.Θ , του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων την Τρίτη το μεσημέρι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο. Το έργο ολοκληρώθηκε και έγινε πραγματικότητα μετά από 15 χρόνια αναμονής . Είναι προϋπολογισμού 879.999,72 ευρώ και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Στο πλαίσιο της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος  Γ. Γκιώνης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μου τιμή ο Περιφερειάρχης να μιλάει για εμένα με τέτοια λόγια. Πραγματικά, με λύπησε το γεγονός ότι δεν ήταν πάλι υποψήφιος. Το είπα και δημόσια, το λέω και τώρα. Από την πρώτη στιγμή, είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και μας έλυσε τεράστια έργα, όπως αυτό εδώ σήμερα. Ένα “πεθαμένο” έργο που μας το “ανέστησε”. Ένα έργο όχι μόνο για τον τόπο μας, καθώς θα πάρει ένα κομμάτι που θα πάρει και το Δήμο Κορινθίων, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, την Αλμυρή, για να έρχονται στον Βιολογικό όλα τα λύματα ώστε ο Σαρωνικός να παραμείνει καθαρός. Και να ξέρετε, για το συγκεκριμένο έργο έχουμε πληρώσει πρόστιμο πάνω από 2,5 εκ. ευρώ. Και όταν πήγαμε στον Υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μας ζήτησε 8 εκατομμύρια πίσω».

Τέλος, ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του, τόσο προς τα τοπικά αιρετά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας όσο και προς τους συνεργάτες του στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και στην ΔΕΥΑΛ-ΑΘ, καθώς και προς τον ανάδοχο του έργου αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ