Ανατιμήσεις στην αγορά = ανασφάλεια στον καταναλωτή που πρέπει να βάλει ακόμη πιο βαθιά στο χέρι στην τσέπη

Η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω και στη χώρα μας με τους καταναλωτές και την οικονομία να δοκιμάζονται κάθε μέρα κάθε λεπτό, μπροστά στην αβεβαιότητα του κορωνοϊού. Η βοήθεια του κράτους ήταν στο μέτρο του δυνατού , με τις ενισχύσεις , τις ελαφρύνσεις και τις επιστρεπτέες προκαταβολές που μειώθηκαν αρκετά . Και τώρα προσπαθεί να ανακάμψει με αισιόδοξα μηνύματα από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο η νέα ενεργειακή κρίση που έφερε αυξήσεις «φωτιά» στο ρεύμα δοκιμάζει ακόμη μια φορά τις τσέπες των καταναλωτών και τις ψυχικές τους αντοχές. Σύμφωνα ωστόσο με οικονομικές πηγές δεν αποκλείεται αύξηση τιμών στο λιανεμπόριο . Πάντως αυξημένος κατά 32% είναι ο δείκτης τιμών πρώτων υλών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων. Η αγορά είναι συγκρατημένη γιατί η ανάγκη να καλυφθεί η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος όπως φαίνεται θα φέρει πτώση στην αγοραστική κίνηση .

Οι εκπτώσεις  από τις οποίες περιμένουν οι περισσότερες επιχειρήσεις  της ένδυσης και της υπόδησης  και που ξεκίνησαν στις αρχές Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στο τέλος Φεβρουαρίου, είναι μια «ανάσα» για την οικονομία. Μετά όμως;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ