Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει, μέσα στην πανδημία, η χρήση ναρκωτικών ουσιών

Φωτογραφία από την επίσκεψη της κας Ράπτη

Υφυπουργός: «Όσοι παλεύουν με το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι δικοί μας άνθρωποι, γιατί η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις..»

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη  επισκέφθηκε  το ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ. Αυτό που επεσήμανε η κα Ράπτη είναι πως εν μέσω πανδημίας έχουν πάρει  ανησυχητικές διαστάσεις το πρόβλημα χρήσης ουσιών.  Παράλληλα επεσήμανε  τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης . Είπε μεταξύ άλλων: «Η απεξάρτηση δεν είναι μια διαδικασία με ουδέτερο πρόσημο που περιορίζεται στην αποχή από τη χρήση ουσιών.  Η απεξάρτηση είναι το μεταβατικό στάδιο προς μια παραγωγική ζωή, με ενεργητική και ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Για αυτό και αποφάσισα να επισκεφθώ το ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ, μια Δομή του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων η οποία είναι προσανατολισμένη στην εργασιακή επανένταξη των συνανθρώπων μας οι οποίοι δίνουν και κερδίζουν καθημερινά τη μάχη κατά της εξάρτησης».

Ειδικότερα, η Υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε χθες το Βραδινό Πρόγραμμα Απεξάρτησης, το οποίο λειτουργεί για εργαζόμενους και φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξήρε το έργο του Προγράμματος, επισημαίνοντας πως η Κυβέρνηση στηρίζει την όλη προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ και υπογραμμίζοντας πως «όσοι παλεύουν με το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι δικοί μας άνθρωποι, γιατί η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις. Στεκόμαστε στο πλάι τους». Η Υφυπουργός Υγείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ωφελούμενους.

Σημειώνεται ότι το ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των μελών του, συνεργαζόμενο με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης και εξασφαλίζοντας θέσεις φοίτησης και υποτροφίες για τα μέλη του.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ