Ανοίγουν ξανά τα σχολεία : Μαζί με τις όμορφες αναμνήσεις των γιορτών, μαθητές και καθηγητές θα πρέπει να έχουν στο νου τους και τις οδηγίες των ειδικών για τις ιώσεις

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινούν τα σχολεία με τον ΕΟΔΥ να δίνει οδηγίες σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό για να μην εξαμπλωθούν τα κρούσματα των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, δηλαδή λοιμώξεις από τον κορωνοϊό, τη γρίπη κ.α. μετά την αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό . Έτσι εκτός από τις όμορφες αναμνήσεις των γιορτών, οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές και όσοι βρίσκονται στα σχολεία, θα πρέπει να έχουν στο νου τους και τις οδηγίες των ειδικών για να μην εξαμπλωθούν ανεξέλεγκτα οι ιώσεις , μιας που αυτή την εποχή υπάρχει κορύφωση.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του ΕΟΔΥ κατά του κορωνοϊού και άλλων λοιμώξεων λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, συστήνεται η τήρηση των παρακάτω βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό:

Τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό).

Πριν και μετά: Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος, το γεύμα, τη χρήση της τουαλέτας.

Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.

Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ).

Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων.

Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό.

Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ