Ανοσιακό Σύστημα και ανοσολογικοί μηχανισμοί: Ο ρόλος τους και πώς λειτουργούν, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα θεάτρου Δημαρχείου Σικυωνίων

Πρόσκληση

“Ο εορτασμός της Ημέρας της Ανοσολογίας (Day of Immunology-DoI) στις 29 Απριλίου κάθε έτους θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 2005 από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ανοσολογικών Εταιρειών (European Federation of Immunological Societies-EFIS) και το 2007 υιοθετήθηκε από την Διεθνή Ένωση Ανοσολογικών Εταιρειών (International Union  of Immunological Societies-IUIS) και πήρε παγκόσμιο χαρακτήρα, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα να σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Ο εορτασμός από τη Διεθνή Κοινότητα αποσκοπεί στην ενημέρωση των Επιστημόνων Υγείας αλλά και του Ευρύτερου Κοινού, για τη σημασία και το ρόλο της Ανοσολογίας στα επιτεύγματα και στις προόδους της Επιστήμης αλλά και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η κατανόηση της λειτουργίας του Ανοσιακού μας Συστήματος και των ανοσολογικών μηχανισμών που εμπλέκονται σε πολλά νοσήματα όπως ανοσοανεπάρκειες, λοιμώξεις,  αυτοάνοσα και κακοήθη νοσήματα έχει συμβάλλει τόσο στη διάγνωση τους με τις κατάλληλες ανοσολογικές εργαστηριακές εξετάσεις όσο και στη θεραπευτική αντιμετώπισή  τους με τις λεγόμενες ανοσοθεραπείες.

Ο φετινός εορτασμός με βάση το moto της EFIS και της ΙUIS έχει ως θέμα «Immunity through the Ages  – Navigating the Science of Aging and Immunology», με  σκοπό η Παγκόσμια Κοινότητα να κατανοήσει το ρόλο της «Ανοσογήρανσης» στην Υγεία και τη Νόσο.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ (Μέλος της EFIS και της ΙUIS),  συμμετέχοντας και φέτος επίσημα στον εορτασμό διοργανώνει σε συνεργασία με τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και υπό την Αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ εκδήλωση με θέμα «Το Ανοσιακό μας Σύστημα με την πάροδο της ηλικίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 και ώρα 11.00 π.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου Δημαρχείου Δήμου Σικυωνίων, στο Κιάτο Κορινθίας .

Σας περιμένουμε όλους στην εκδήλωση προκειμένου να ενώσουμε τις προσπάθειές μας  στον κοινό αυτό σκοπό!!

Αικατερίνη Ταράση

Πρόεδρος  Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας

Χρυσοβαλάντης Μέλλος

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας

Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας

Περιφέρειας Πελοποννήσου”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ