Αν. Γκιολής : “Είναι η μεγαλύτερη επένδυση από συστάσεως της υποδομής του και η μεγαλύτερη επένδυση στην επιστημονική έρευνα στην Κορινθία και την Πελοπόννησο”

Σε ανάρτησή του στο FB, στις 21 Ιουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Αναστάσιος Γκιολής αναφερόμενος στην πρόσφατη αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου αναφέρει:

“Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας αναβαθμίζεται και μετατρέπεται στον μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ως Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας σε συνεργασία με τον Υφυπ.Χ. Δήμα και την Διοίκηση Αστεροσκοπείου αναθέσαμε σε ειδικό αρχιτεκτονικό γραφείο την μελέτη και αφού την παραλάβαμε χρηματοδοτήσαμε μέσω Π.Δ.Ε με 4,300.000€ για κτιριακές υποδομές όπως αμφιθέατρο,εκθεσιακό χώρο,ιατρείο,γραφεία κ.ά.

Η συνολική επένδυση ξεπερνά τα 15.000.000 αν υπολογίσουμε και τα 10.800.000€από το Υπ.Ανάπτυξης-Επενδύσεων κ Ταμείο Ανάκαμψης για αγορά ραντάρ, ρομποτικού τηλεσκοπίου,λέιζερ κ.α

Είναι η μεγαλύτερη επένδυση από συστάσεως της υποδομής του και η μεγαλύτερη επένδυση στην επιστημονική έρευνα στην Κορινθία και την Πελοπόννησο.

Πολλά πολλά συγχαρητήρια στην επιστημονική κοινότητα για το σπουδαίο ερευνητικό τους έργο και για το κοινό μας όραμα το Αστεροσκοπείου Κρυονερίου να γίνει προσβάσιμο σε μαθητές, φοιτητές, επισκέπτες και έτσι θα τονώσει σημαντικά την τοπική Ορεινή Κορινθία μας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ