Αποκλειστική συνέντευξη: Θεώνη Μαυροματίδου: Υπάρχει μία εμπειρία σημαντική η οποία πραγματικά με βοηθάει να “πατήσω” πάνω και να συνεχίσω τα νέα μου καθήκοντα

Τις δραστηριότητες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων στους τομείς του Πολιτισμού και της Παιδείας παρουσίασε σήμερα στην hmerisia korinthou.gr η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Θεώνη Μαυροματίδου, σε μια αποκλειστική συνέντευξη που μάς παρεχώρησε. Η κα Μαυροματίδου απάντησε ευχαρίστως και με σαφήνεια στις ερωτήσεις μας :

Ερ: Κυρία Μαυροματίδου, ποια είναι η κατάσταση στους τομείς αρμοδιότητάς σας ως Αντιδημάρχου και τι εξελίξεις έχουν συντελεστεί από τη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας μέχρι σήμερα;

Απ: Όταν ανέλαβα την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας το έκανα επειδή έχω ξανά επιτελέσει Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον Δήμο Αγίων Θεοδώρων, πριν γίνουμε διευρυμένος Δήμος, όταν ήταν Δήμαρχος ο κ. Γιώργιος Σοφίας. Ήμουνα και εκεί ως πρόεδρος Πολιτισμού, πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών και πρόεδρος Παιδικού Σταθμού. Άρα υπάρχει μία εμπειρία σημαντική η οποία πραγματικά με βοηθάει να “πατήσω” πάνω και να συνεχίσω τα νέα μου καθήκοντα στον διευρυμένο Δήμο.

Παρέλαβα από τον προκάτοχό μου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας, όλους τους χώρους του διευρυμένου Δήμου στα πολιτιστικά θέματα. Έγινε παραλαβή-παράδοση τόσο στο Πνευματικό Κέντρο, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο Θέατρο “Παντελής Ζερβός”, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Περαχώρας, στο Συνεδριακό Κέντρο. Υπάρχει ένα calentar ετήσιο με παραχωρήσεις των χώρων αυτών, όπου ο κάθε πολίτης πρέπει να ζητήσει τον χώρο, υποβάλλοντας αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε ως Πολιτιστικό Τμήμα, ως Δήμος με τον καλύτερο τρόπο όλους τους φορείς που έρχονται να ζητήσουν τους ανάλογους πολιτιστικούς χώρους.

Όσον αφορά το Πνευματικό Κέντρο, συνεργάστηκα τόσο με την Φιλαρμονική – άριστα – όσο και με την Μουσική Σχολή, που πραγματικά και τα δύο αυτά τμήματα λειτουργούν με τις καλύτερες συνθήκες. Θα είμαστε δίπλα τους και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε και νέα τμήματα, το Πνευματικό να το κάνουμε Πολιτιστικό. Σε σύντομο χρονικό διάστημα να στεγαστεί μέσα η χορωδία ενηλίκων, ο Σύλλογος “Ευρωπαϊκοί χοροί”, θεατρικό εργαστήρι, εικαστικό. Και νέες ανακοινώσεις για το νέο εύρος των τμημάτων θα δώσω στη συνέχεια. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχω αναλάβει μόνο 2 μήνες τα νέα μου καθήκοντα και πραγματικά υπήρξε παραλαβή-παράδοση, υπάρχει συνέχεια και όραμα στα πολιτιστικά.

Ερ: Στο τομέα της Παιδείας και ειδικότερα των Σχολείων ποια είναι η κατάσταση και σε ποιες ενέργειες έχετε προχωρήσει;

Απ: Όσον αφορά τα σχολεία, έχω 32 σχολεία στην αρμοδιότητά μου και έχω ήδη συνεργαστεί με όλους τους Διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είμαι Αντιδήμαρχος Παιδείας, όμως δεν έχω σχέση με τις Σχολικές Επιτροπές. Οι Σχολικές Επιτροπές θα λειτουργήσουν έως τον Ιούνιο και μετά θα δούμε με τα νέα δεδομένα με ποιον θα ρυθμιστεί η Αντιδημαρχία 100% στον τομέα της Παιδείας.

Προσωπικά γνωρίζω όλους τους Διευθυντές, έχω ενημερωθεί για όλα τα αιτήματα του κάθε Σχολείου και ήδη έχω λάβει μέτρα φτιάχνοντας αυτή τη στιγμή το Γυμνάσιο του Λουτρακίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου, έχω μεσολαβήσει στο Λύκειο Αγίων Θεοδώρων, έχω κάνει παρέμβαση μέσω Περιφέρειας για ένα πρόγραμμα που αιτήθηκε το Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων για μετακίνηση σε ένα project πολιτισμού στην Αρχαία Ολυμπία και πάει πάρα πολύ καλά.  Και από κει και πέρα έχω πάει στα Ειδικά Σχολεία Ισθμίας προσωπικά και στα ΕΠΑΛ Λουτρακίου.

Ερ: Τι εξελίξεις έχουμε με τα ΕΠΑΛ;

Απ: Ειδικά όσον αφορά τα ΕΠΑΛ Λουτρακίου πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. (Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.) με την παρουσία του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τάσου Σακελλαρίου, του Αντιδήμαρχου Οικονομικών. Η συνάντηση έγινε με τον κ. Κατσίμπα, Διευθυντή της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., για να δούμε τί επιχορήγηση μπορούμε να βγάλουμε για τα ΕΠΑΛ του Λουτρακίου. Ζητήσαμε έστω και τμηματική επιχορήγηση, για να μπορούμε να ξεκινήσουμε να ανακαινίζουμε τμήμα τμήμα αυτών των χώρων.

Με λίγα λόγια, γνωρίζουμε τα προβλήματα των Σχολείων. Ήδη έχω στείλει και συνεργεία του Δήμου. Γιατί εδώ έχεις ένα σπίτι και θέλει συνέχεια συντήρηση, πόσο μάλλον ένα Σχολείο, που καθημερινά πάνε τόσα παιδιά και τόσοι εκπαιδευτικοί μέσα. Άρα, είμαστε δίπλα στα Σχολεία, στα αιτήματά τους, τόσο ως Δήμος όσο και με τις δικές μας ενέργειες, χρησιμοποιώντας την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., τον προϋπολογισμό του Δήμου, τους εργάτες του Δήμου και όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Και όλοι μαζί προσπαθούμε να κάνουμε την καθημερινότητα των σχολείων όσο πιο κοντά στις ανάγκες των παιδιών και όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας.

Πριν από 2 χρόνια ο Δήμαρχος είχε ξανακαλέσει την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.. Είχε κατέβει ένα κλιμάκιο από αυτήν την Υπηρεσία, για να αξιολογήσει το ύψος των ζημιών, προς πλήρη επισκευή των ΕΠΑΛ. Είχανε βγάλει λοιπόν ένα ποσό (επιχορήγησης) 5 εκατομμύρια, τότε, πριν από 2 χρόνια. Μετά από την αξιολόγηση δεν πήραμε καμία απάντηση επίσημη από αυτούς ότι κάτι μπορεί να γίνει. Επαναλάβαμε λοιπόν το ραντεβού, με δικές μου ενέργειες και του Δημάρχου, και πήγαμε στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. και ζητήσαμε, αν δεν είναι δυνατόν να βγει αυτό το ποσό, να βγει μια τμηματική επιχορήγηση προς επισκευή όλων των απαιτούμενων, που χρειάζονται στα ΕΠΑΛ. Μάς είπανε λοιπόν ότι θα το κοιτάξουνε. Φυσικά εμείς κινηθήκαμε αμέσως με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας μας, τον κ. Μακρίδη, για το τί χαρτιά χρειάζεται και πού να τα στείλουμε, και έχουν υποσχεθεί ότι θα σταλεί νέο κλιμάκιο προς νέα αξιολόγηση ή – μάλλον να το πω καλύτερα – προς επικαιροποίηση της προηγούμενης αξιολόγησης του κλιμακίου, για επιχορήγηση από τη δική τους τη μεριά των ζημιών που υπάρχουν στα ΕΠΑΛ ή μέρους αυτών.

Γ.Π

** Η κα Μαυροματίδου μας μίλησε επίσης και για τις πολύ ενδιαφέρουσες καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου και όσα μας είπε θα ακολουθήσουν σε νεότερη ανάρτηση .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ