Απολαυστικός κορμός σοκολάτας

Υλικά
Για τα μπισκότα σοκολάτας
50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, λιωμένο
4 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
40 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
50 γραμμάρια κακάο
30 γραμμάρια νισεστέ
Λίγο Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)
Για τη γέμιση
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml φρέσκο γάλα
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού Βιτάμ κλασικό
Εκτέλεση
Για τα μπισκότα σοκολάτας, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το νισεστέ και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με το λιωμένο Βιτάμ κλασικό. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα αντικολλητικό χαρτί, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το βάζουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε σε πάχος 0,5 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς παχύρρευστη μορφή. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε την κουβερτούρα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το Βιτάμ κλασικό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το προσθέτουμε στη χτυπημένη κρέμα και το ανακατεύουμε ελαφρά.
Για τη σύνθεση, απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκουί, σε πάχος 0,5 cm, και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, πριν το κόψουμε.

vitam.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ