Αργεί ακόμη το «ξεκλείδωμα» της μετακίνησης  εκτός νομού – Ποια είναι τα βασικά κριτήρια που εξετάζονται

Εδώ και μήνες η μετακίνηση εκτός νομού έχει «παγώσει» για τα καλά. Μόνο σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί κάποιος να αλλάξει νομό . Και ενώ η παράταση του lockdown είναι σχεδόν σίγουρη και τα κρούσματα καθημερινά «χτυπούν κόκκινο», το άνοιγμα των εθνικών οδών φαντάζει ..μακρινό.

Ακόμη και στο κυβερνητικό επιτελείο δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν ξανά οι μετακινήσεις από νομό σε νομό αφού ακόμη ψάχνουν την κατάλληλη στιγμή . Κανείς  δεν ξέρει ακόμη πότε και με ποιο τρόπο θα μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες προς τα χωριά κι τις  πόλεις της Περιφέρειας .

Ωστόσο υπάρχει ένα ανοιχτό, μικρό  ενδεχόμενο το Πάσχα να  γίνουν μετακινήσεις εκτός νομού, αλλά για να γίνει αυτό  θα πρέπει να υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια.  Το πιο βασικό κριτήριο είναι, ότι θα πρέπει να έχουν μειωθεί  σημαντικά τα κρούσματα στη χώρα μας με ταυτόχρονη μείωση διασωληνωμένων και νοσηλειών. Επιπλέον, για να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού .  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει ο εμβολιασμός του πληθυσμού να έχει φτάσει σε πληρότητα τουλάχιστον το 20%, δηλαδή πάνω από 2 εκατ. πολίτες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ