ΑΣΠ Κόρινθος: Για ποιούς λόγους σας προτείνουμε να φέρετε τα παιδιά σας να μάθουν βολεϊ

Ξεκινούν στις 28 Αυγούστου οι εγγραφές στον ΑΣΠ Κόρινθος (για παιδιά ηλικίας από 4 ετών)για τη νέα σεζόν. Με το σύνθημα “Μαθαίνουμε βόλεϊ μαζί” η ομάδα της Κορίνθου καλεί όσους θέλουν να φέρουν τα νέα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να μάθουν καλό βόλει να γραφτούν στον σύλλογο, ο οποίος αναφέρει:
“Σε λίγες μέρες από σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές για τη νέα σεζόν!
Σας προσκαλούμε να φέρετε τα νέα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, κοντά στο άθλημα της παιτοσφαίρισης (volley) για μια σειρά από σημαντικούς λόγους:
Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνει το παιδί να συνεργάζεται, να επικοινωνεί, να μοιράζεται, να σέβεται τον προπονητή , τους κανόνες ,τους συμπαίκτες. Μαθαίνει να λειτουργεί με το εμείς και όχι με το εγώ.
Μία ομάδα με έξι διαφορετικά μυαλά έχει ένα κοινό στόχο. Να συνεργαστούν και να κρατήσουν την μπάλα στον αέρα παίρνοντας γρήγορες και εύστοχες αποφάσεις, εντός χιλιοστών δευτερολέπτου αναβαθμίζοντας έτσι το νοητικό τους επίπεδο.
Διαλέγουμε το volley γιατί μας βοηθάει στην ισορροπία, τον συντονισμό και την εκγύμναση όλου του σώματος.
Δυνατά χέρια να χτυπήσουν την μπάλα, γρήγορα πόδια για να τρέξουν, να κάνουν μια γρήγορη μετακίνηση, να κάνουν ένα ψηλό άλμα, δυνατός κορμός για σωστή στάση του σώματος.
Διαλέγουμε το volley γιατί ενώ κυριαρχούσε η παιδική ανασφάλεια, τώρα που έρχεται η κοινωνικοποίηση, το παιχνίδι μπροστά σε μικρό ή μεγάλο κοινό χτίζει βήμα-βήμα την αυτοπεποίθησή του.
Μαθαίνει στο παιδί να οργανώνει το πρόγραμμα του για να πάει στην προπόνηση.
Μαθαίνει στο παιδί να αγαπάει, να γνωρίζει και να σέβεται το σώμα του με την σωστή διατροφή, προπόνηση και διαπαιδαγώγηση.
Ξυπνάει με όρεξη και βελτιώνει τις μαθητικές και μαθησιακές του επιδόσεις.
Γνωρίζει ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα δημιουργώντας και αναπτύσσοντας φιλίες ζωής.
Μαθαίνει αξίες όπως το “ευ αγωνίζεσθαι”και στη συνέχεια γίνεται πρότυπο για τους επόμενους αθλητές.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ