Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης, αυξήθηκαν οι νοσηλείες και τα τεστ στα φαρμακεία. Τί θα γίνει μετά τις συναθροίσεις λόγω της Πρωτοχρονιάς;

Η αύξηση των κρουσμάτων γρίπης και κορωνοϊού που έχει ξεκινήσει, έχει φέρει και αύξηση των τεστ για την ανίχνευση των ιών. Η έξαρση των ιώσεων έχει φανεί στην αύξηση στις νοσηλείες ενώ αποτυπώνεται και στα φαρμακεία, καθώς όπως μαθαίνουμε η ζήτηση για τεστ κοροναϊού και γρίπης έχει δεκαπλασιαστεί, όπως αναφέρουν φαρμακοποιοί στην ΕΡΤ ενώ υπάρχουν και ελλείψεις σε φάρμακα. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κοροναϊού παρουσίασε αύξηση 37%.

Σχετικά με τις ελλείψεις στα φάρμακα , αυτή υπάρχει εδώ και καιρό, ειδικά σε παιδιατρικά φάρμακα και αντιβιώσεις, ενώ ελλείψεις σε συγκεκριμένα σκευάσματα υπήρξαν και άλλες φορές κατά τη διάρκεια του έτους δημιουργώντας πρόβλημα σε ασθενείς και επαγγελματίες Υγείας.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, για το διάστημα 18-24 Δεκεμβρίου 1.496 ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

Ο αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε αύξηση 37% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν υψηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022.

Οι διασωληνώσεις παρουσίασαν μικρή μείωση, ενώ οι θάνατοι κατέγραψαν αύξηση, φτάνοντας τους 62.

Επίσης, με όλα αυτά τα δεδομένα, ισχυρές είναι οι συστάσεις των εμπειρογνωμόνων για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και δομές Υγείας αλλά και για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορονοϊό, αλλά και το εμβόλιο της γρίπης.

Το ζητούμενο είναι πως θα εξελιχθεί η κατάσταση μετά τις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις εν ‘όψει της Πρωτοχρονιάς;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ