Αύξηση των προστίμων για τις πυρκαγιές από αμέλεια σχεδιάζει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Τί είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης

φωτο αρχειου
«Έχουμε περίπου 50 με 60 πυρκαγιές τη μέρα, εκτός από τις αστικές πυρκαγιές. Είμαστε σε μια δύσκολη αντιπυρική περίοδο, αλλά οι μαχητές μας στο πεδίο, αποδεικνύουν τις ικανότητές τους», ανέφερε ο Yπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών Περιφερειών και Προστασίας του Περιβάλλοντος, για την αντιπυρική προστασία. Και πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταφέρει, με την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και δυνατότητα και με μια ηγεσία που είναι μια γροθιά, να αντιμετωπίζουν αυτές τις πυρκαγιές».

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα ανθρώπινης αμέλειας που προκαλεί πυρκαγιές. «Τα στατιστικά στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος δείχνουν ότι πλέον του 95,6%, του συνόλου των πυρκαγιών, οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια. Προσωπικά, πιστεύω ότι πρέπει να δούμε όλοι μαζί την αύξηση των προστίμων. Την αύξηση της τιμωρίας. Πρέπει να στείλουμε μήνυμα», είπε ο υπουργός. Και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, επισήμανε ότι έχουν όλοι ευθύνη  αλλά και ο πολίτης οφείλει να καθαρίζει και να είναι προσεκτικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ