Βασίλης Νανόπουλος: «Η Κορινθία έτοιμη να συμβάλει με κάθε τρόπο στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

Η πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κας Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στην Κόρινθο και η συνάντησή της με τον Δήμαρχο κ. Βασίλης Νανόπουλο ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική για την πρωτεύουσα του νομού και για όλη την Κορινθία. Ο κος Νανόπουλος αφού καλωσόρισε την κα Δασκαλάκη εξήρε την παρουσία και συμβολή της Προέδρου στα σπουδαία γεγονότα της χώρας.  Η αναφορά στα ιστορικά γεγονότα  του τόπου μας εντυπωσίασε την κ. Αγγελοπούλου η οποία εξέφρασε το θαυμασμό αλλά και τον  ενθουσιασμό της για την ζέση και την φροντίδα με την οποίαν ο δήμος ερευνά και αναδεικνύει την ιστορία του τόπου του.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης και μέσα από τις τοποθετήσεις των Αρχών και των φορέων έγινε σαφές πως η Κορινθία είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε τρόπο στους εορτασμούς, αναφέρθηκαν προτάσεις που έχουν από πλευράς αυτοδιοίκησης κατατεθεί αλλά και ο στόχος  των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια που δεν είναι άλλος από το να καταστεί η ιστορία άρμα εξέλιξης για το μέλλον!

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από πλευράς δήμου Κορινθίων είναι:

«Ιστορία, έμπνευση για το μέλλον»

«Η Κορινθία στην Επανάσταση του 1821», Συνέδριο 28-30 Μαΐου 2021

Αναπαράσταση Μάχης Δερβενακίων

Αναπαράσταση Απελευθέρωσης Ακροκορίνθου

Αρχαία Κόρινθος: 1η πρωτεύουσας Νεότερου ελληνικού κράτους

Ο Ρόλος της εκκλησίας στην Επανάσταση

Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου  «Η Κορινθία στην Επανάσταση»  / Εικονική περιήγηση / Τρισδιάστατη απεικόνιση

Η οικονομία της Επανάστασης και η εξέλιξή της 200 χρόνια μετά

Ο Δήμαρχος Κορινθίων δώρισε στην Πρόεδρο ένα καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα επιδιώκοντας να διατηρήσει στις μνήμες και στην καθημερινότητα της, το χρώμα, το άρωμα και τις γεύσεις  της Κορινθίας. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ