Βασίλης Νανόπουλος: “Τα σχολεία αποφασίστηκε να μείνουν ανοιχτά αφού οι μετεωρολόγοι δεν προέβλεπαν έντονα φαινόμενα στην περιοχή μας” 

Σε συνέντευξη Τύπου κάλεσε σήμερα το  πρωϊ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες του δήμου για την απόφασή του να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία μετά την εκδήλωση του καιρικού φαινομένου “Barbara” που σαρώνει σχεδόν όλη τη χώρα .

Ο Δήμαρχος είπε ότι τελικά τα σχολεία αποφασίστηκε να μείνουν ανοιχτά αφού οι μετεωρολόγοι δεν προέβλεπαν έντονα φαινόμενα στην περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος ερωτήθη πως ήταν τόσο σίγουρος ότι στα χωριά με μεγαλύτερο υψόμετρο, όπως το Στεφάνι, το Αγιονόρι, το Σοφικό δεν θα είχαν προβλήματα.

Ο Δήμαρχος είπε ότι ο ήλιος σήμερα δεν είναι μόνο στην Κόρινθο αλλά και στα χωριά. Κατά συνέπεια οι συνθήκες είναι ίδιες. “Στο Σοφικό και το Στεφάνι είχαμε καθαρίσει τον δρόμο και είχαν ρίξει αλάτι, για παν ενδεχόμενο. Είχα συνεννοηθεί με τους τοπικούς προέδρους από χτες και τους είπα αν σε κάποια περίπτωση δεν μπορεί να ανέβει το λεωφορείο που παίρνει τα παιδιά, τότε ας μην πάνε σχολείο μιλάμε για πέντε  δέκα παιδιά. Τα σχολεία έμειναν τελικά όλα ανοιχτά και σε αυτά τα δύο χωριά.”

Δημοσιογράφος: Έχουν θέρμανση τα σχολεία;

Νανόπουλος: Όλα τα σχολεία έχουν πετρέλαιο και όλα έχουν χρονοδιακόπτες, έτσι τα σχολεία θερμάνθηκαν δύο ώρες πριν ξεκινήσει το μάθημα, τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;

Δημοσιογράφος: Υπήρξαν πάντως κάποια αρνητικά σχόλια στα social media.

Νανόπουλος: Τα σχόλια δεν ήταν από καθηγητές ή μαθητές, αλλά από γονείς. Πάντως όπως είδατε όλα πήγαν καλά και είχαμε προετοιμαστεί έτσι κι αλλιώς για το χειρότερο, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε, ευτυχώς.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ