Για λίγες ημέρες ακόμη ανοικτή η πλατφόρμα mythermansi.gr. Ποιές αγορές καυσίμων θέρμανσης επιδοτούνται. Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου τα χρήματα

Ανοιχτή για λίγες ημέρες ακόμη και συγκεκριμμένα μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου  θα παραμείνει η πλατφόρμα mythermansi.gr για όσους θέλουν να υποβάλλουν αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, ενώ η προκαταβολή θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι θα λάβουν από 100 έως και 800 ευρώ έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

Όσοι ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και κατά τη χειμερινή περίοδο 2022 – 2023, λαμβάνουν ως προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης, το συνολικό ποσό επιδόματος που τους είχε καταβληθεί κατά την περυσινή περίοδο.

Σε περίπτωση που ένας δικαιούχος έλαβε κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 προκαταβολή που υπολειπόταν του ήμισυ (1/2) της αξίας των επιλέξιμων αγορών των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, τότε δεν είναι δικαιούχος προκαταβολής.

Ποιες αγορές καυσίμων θέρμανσης επιδοτούνται

Οι αγορές καυσίμων θέρμανσης που επιδοτούνται αφορούν σε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη), φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα (πέλετ) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων από την 1η Οκτωβρίου 2023 έως και την 31η Μαρτίου 2024 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης οι αγορές που πραγματοποιούνται από την 13η Οκτωβρίου 2023, ημερομηνία από την οποία αρχίζει η διάθεσή του. Κατ ’εξαίρεση για τα καυσόξυλα οι αγορές πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2023 έως και την 31η Μαρτίου 2024, όπως αναφέρεται. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ