Γιώργος Ψυχογιός: “Νομοθετείτε για τα μεγάλα συμφέροντα και όχι για τις ανάγκες των πολλών”

Ο Βουλευτής  και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, λέγοντας μεταξύ άλλων:” Ο κ. Βορίδης ισχυρίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο είναι μία εξαιρετικής ποιότητας νομοθέτηση, θυμίζοντας τον κύριο Γεωργιάδη που λέει ότι για ψυχολογικούς λόγους οι πολίτες δεν βάζουν βενζίνη, ενώ πρόκειται για ένα άμορφο σύνολο ασύνδετων διατάξω από 7 και πλέον υπουργεία, που είναι το αντίθετο της καλής νομοθέτησης.
Είναι η υποσχετική που υπογράφετε σε αυτούς που πραγματικά υπηρετείτε, και που δεν είναι βέβαια τα πλατιά λαϊκά κοινωνικά στρώματα, ενώ ψάχνετε μία χαραμάδα για να μπορέσετε να ξεφύγετε από αυτό το αδιέξοδο που σας έχει οδηγήσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική σας.
Αφήσατε τους πολίτες απροστάτευτους στην πανδημία, στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, στην ενεργειακή κρίση, στην ακρίβεια. Εξαπατήσατε τη μεσαία τάξη που υπέστη, πράγματι, μία πολυετή εξάντληση από την οικονομική κρίση, πετώντας τους ψίχουλα, αλλά γεμίζοντας τα πιάτα ενός λουκούλλειου γεύματος για αυτούς που πραγματικά εκφράζετε, δηλαδή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα…”
“Σε ό,τι αφορά τα άρθρα γιατί μετάκληση και την εισδοχή εποχικών εργατών και εργατών γης, θέλει ένα θράσος εσείς να «μαλώνετε» τον ΣΥΡΙΖΑ ή να κάνετε υποδείξεις για το θέμα του μεταναστευτικού, εσείς που δηλητηριάζατε την Ελληνική κοινωνία και ναρκοθετήσατε κάθε προσπάθεια ένταξης και υποδοχής, εσείς που κάνετε επιχειρήσεις-σκούπα και συλλαμβάνετε ακόμα και τουρίστες…”

“Κλείνοντας θα ήθελα να καλέσω όλους τους πολίτες σε ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα το οποίο θα είναι απέναντι στη ρωσική εισβολή. Αλλά και τους υπουργούς της κυβέρνησης να σταματήσουν αυτές τις ανοησίες περί πραγματικών και μη προσφύγων. Θα έπρεπε να μας έχει κάνει σοφότερους όλους αυτή η κατάσταση, η πραγματικότητα που άνθρωποι πιάνονται από τα δόντια για να φύγουν από τις βόμβες για να σώσουν τη ζωή τους…”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ