Γιώργος Ψυχογιός στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ : ” Ένα κόμμα ζωντανό, ριζοσπαστικό, για τις ανάγκες των πολλών..”

φωτο αρχείου

Στην τοποθέτησή του  στο 3ο συνέδριο του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο βουλευτής του νομού μας Γιώργος Ψυχογιός είπε μεταξύ άλλων:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι χαιρετίζω όλες και όλους τους συνέδρους, από όλη την Ελλάδα και την Κορινθία και ειδική μνεία στη νεολαία μας με τη δυναμική της παρουσία και τα πολλαπλά τείχη που έχουν υψώσει μπροστά της και είναι έτοιμη να τα γκρεμίσει..!

Ζούμε την τραγωδία του πολέμου, ζούμε την τραγωδία ενός άγριου καπιταλισμού, νεοφιλελεύθερου και αυταρχικού, με το φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία την ομοφοβία και την πατριαρχία, να σκοτεινιάζουν τις ζωές μας και ενίοτε να αφαιρούν και ανθρώπινες ζωές.

Μία τεράστια και βίαιη αναδιανομή εισοδήματος στα χέρια λίγων, εξαθλίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας και είναι κάτι το οποίο πρέπει να ανατρέψουμε. Να γίνουμε η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή με ένα κόμμα ζωντανό, με ένα κόμμα μέσα στην κοινωνία, με όλα τα μέλη του, που να αναπνέουν τις ανάγκες της, τα συλλογικά της αιτήματα, τα κινήματα, τις κινητοποιήσεις που δεν θα τις καπελώνομε, άλλα θα είμαστε εκεί. Αλλά και στις μικρές αντιστάσεις και νίκες στις γειτονιές, στις κοινότητες, στο χώρο δουλειάς.

…..Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις ανεπάρκειες μας, να καταπολεμήσουμε παραγοντισμούς και προσωπικές στρατηγικές, να καταπολεμήσουμε αυτά που μας κρατάνε πίσω. Και να δουλέψουμε συλλογικά, να παράγουμε δουλειά, πολιτική, συλλογικότητα και παρέμβαση. Και βέβαια έχουμε να έχουμε συγκεκριμένη στόχευση, κεντρικά και τοπικά.

Μόνο αν έχουμε τη λογική αυτή και την αυτοπεποίθηση με ριζοσπαστικές και εφαρμόσιμες θέσεις θα νικήσουμε και θα έχουμε ακόμα αντάξιο των αναγκών και της ιστορίας μας και των αγώνων των συντρόφων σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες για την Αριστερά.

…Συντρόφισσες και σύντροφοι, είμαστε στρατευμένοι και για αυτό είμαστε εδώ, να αγωνιζόμαστε με ανιδιοτέλεια, με συλλογικότητα, με ξεχωριστό ήθος και αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση για τις ζωές μας και για αυτό που πάντα ήταν πυξίδα μας, έναν κόσμο που να «χωράει πολλούς κόσμους» και έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων».»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ