Γ. Γκιώνης στην hmerisiakorinthou.gr : “Δεν έχουμε ενημερωθεί για το αν υπάρχει ή πρόκειται να υπάρξει βούληση για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια”

“Δεν έχουμε ενημερωθεί για τις ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια ..”
Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης στην hmerisiakorinthou.gr, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες το απόγευμα μαζί του .Ο δήμαρχος μας είπε ότι δεν έχουν ενημερωθεί μέχρι στιγμής, από κανένα Υπουργείο για το αν υπάρχει ή πρόκειται να υπάρξει βούληση για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια. Μάλιστα ο κ. Γκιώνης είπε ότι έχει έρθει σε επαφή και με τον Δήμαρχο Μεγάρων, κ. Σταμούλη, τον δήμο που είναι από την άλλη πλευρά των Γερανείων. Και ο Δήμαρχος Μεγάρων είπε στον κ. Γκιώνη ότι και αυτός δεν έχει καμία ενημέρωση, όπως μας είπε. .
Ο κ. Γκιώνης είπε ότι έτσι κι αλλιώς και θεσμικά, σύμφωνα με τη νομοθεσία, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον Δήμο, δυστυχώς. Κάποτε έπαιρναν και μία γνωμοδοτική απόφαση από μας, η οποία φυσικά ήταν “για τα μάτια του κόσμου”. Εμείς, συνέχισε ο κ. Γκιώνης και “ως δημοτικό συμβούλιο και ως τοπικές κοινότητες, έχουμε πάρει παντού ομόφωνα αρνητικές αποφάσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια. Και θα εμμείνουμε σε αυτές.” Και ο Δήμαρχος συνέχισε: “Δυστυχώς η πολιτεία απαξιώνει τους δήμους, όχι μόνο με τις ανεμογεννήτριες. Ακόμη και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προτίθενται να σκάψουν όλους τους δρόμους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και ξέρετε κάτι; Ο δήμος είναι απών. Πάνε στα γραφεία των δημάρχων και τους λένε ότι υπάρχει κοινή υπουργική απόφαση και μπορούμε να σκάψουμε όπου θέλουμε μέσα στην πόλη, χωρίς να πάρουμε άδεια από κανέναν.”
Και ο Δήμος, κατέληξε ο κ. Γκιώνης, “αν θέλει να επισκευάσει έναν δρόμο πρέπει να πάρει άδειες από παντού.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ