Γ. Ψυχογιός: “Ακόμα και για τους Ποινικούς Κώδικες νομοθετείτε με την επικοινωνία και τις αναχρονιστικές σας απόψεις απέναντι στην σύγχρονη επιστήμη και πραγματικότητα”

Ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».
Ο κος Ψυχογιός ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε “στον εμπαιγμό και την απαξίωση των δικηγόρων, τόσο στην περίοδο της πανδημίας αλλά και στο γεγονός ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι λιγότεροι επειδή δεν υπήρξαν προσλήψεις, ενώ και τα κτήρια υποβαθμίζονται.”  “Παράλληλα η εικόνα στις φυλακές είναι κακή, όπου ο αριθμός έχει πολλαπλασιαστεί, υπάρχει υπερσυμφόρηση, χωρίς μαζικό εμβολιασμό, χωρίς μαζική επιδημιολογική επιτήρηση όπως πρέπει, με δυσανάλογη περικοπή σε επισκεπτήρια, δύσκολες συνθήκες για κρατούμενουςκαι σωφρονιστικούς.”, όπως τόνισε.
Αναφέρθηκε στις πολλές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι το 2019 πολλά νομοσχέδια αναβάθμισαν τη χώρα στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την έφεραν να παίρνει συγχαρητήρια από διεθνείς οργανισμούς, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλους. Το ίδιο και για το «Ν. 4619/2019 που αντικατέστησε ένα χωρίς συνοχή στην ουσία και ενιαίο αξιακό προσανατολισμό κείμενο, με έναν Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ανταποκρίνεται στην σύγχρονη πραγματικότητα και δεν αφήνει περιθώρια για παρεκκλίσεις από την αρχή της δίκαιης δίκης.»
Επισήμανε ότι «είναι η τρίτη φορά που έρχεστε να κάνετε τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μέσα σε λιγότερο από δυόμιση χρόνια, χωρίς να έχουν προλάβει να εφαρμοστούν και να δοκιμαστούν οι διατάξεις και, μάλιστα, με τέτοια προχειρότητα ώστε αυτές οι σημερινές διατάξεις να αλλάζουν κάποιες απ’ αυτές τις οποίες είχατε κάνει το προηγούμενο διάστημα.», είπε μεταξύ άλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ