Γ. Ψυχογιός: “Είναι πολλοί οι συντελεστές που παίζουν ρόλο στο να μειωθεί το φαινόμενο της οπαδικής βίας, το οποίο έχει και κοινωνικές ρίζες”

O Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Γ. Ψυχογιός μιλώντας στον  ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί»  για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ  Μιχάλη στη Ν. Φιλαδέλφεια από χούλιγκαν , ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαι ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει το χώρο του αθλητισμού και το ποδόσφαιρο μέσα και έξω από τα γήπεδα για πολλά χρόνια. Γνωρίζω μετά βεβαιότητας ότι είναι πολλοί οι συντελεστές που παίζουν ρόλο στο να μειωθεί το φαινόμενο της οπαδικής βίας, το οποίο έχει και κοινωνικές ρίζες. Απαιτείται πρόληψη και όχι μόνο καταστολή ….πράγματι θα πρέπει να δούμε το θέμα σοβαρά και να μην κάνουμε επικοινωνία για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις. Δεν είναι δυνατόν σε δέκα μέρες ο πρωθυπουργός να μην έχει πει λέξη για όσα συνέβησαν. Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και ο κ. Οικονόμου και η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας …»

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα για την οπαδική βία ξεκαθάρισε ότι «αυτό που πρέπει και μπορεί να γίνει, καθώς προβλέπεται στο Διεθνές Δίκαιο, στους Κανονισμούς της UEFA και στο δικό μας Δίκαιο, είναι ότι αν υπάρξει έλεγχος και οργάνωση ακόμα και στις μετακινήσεις – όπου μπορεί να ελέγξει η αστυνομία ποιος είναι, που πάει και αν υπάρχουν ζητήματα με συνδέσμους οργανωμένων οπαδών – τότε μπορεί να αποτραπεί οποιοδήποτε επόμενο επεισόδιο». Πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος  με επίκεντρο την πρόληψη και όχι υιοθετώντας άκριτα μοντέλα που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν και μετέφεραν τη βία 200 μέτρα μακριά από το γήπεδο, κατέληξε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ