Γ. Ψυχογιός: “Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε μέσα κι έξω από τη Βουλή για την στήριξη των παραγωγών..”

Τα συμπεράσματά του μετά την παρέμβαση που έκανε στη Βουλή για την άμεση στήριξη των παραγωγών από τους παγετούς του 2021 και 2022, κάνει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Γιώργος Ψυχογιός με ανάρτησή του στο F :

“Μετά την παρέμβασή μας στη Βουλή και την απάντηση στην υπ΄αρ. 4067/21-3-2022 Ερώτηση που κατέθεσα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άμεση στήριξη των παραγωγών από τους παγετούς του 2021 και 2022, προκύπτουν τα εξής:
📌 Για τις δηλώσεις ζημιάς που αφορούν στον παγετό του Ιανουαρίου 2021, οι πληρωμές προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022! ⚠️ Με πολύ μεγάλη δηλαδή καθυστέρηση για καταστροφές που αφορούν δεκάδες αγρότες στην Κορινθία.
📌 Για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους παγετούς που σημειώθηκαν το 2022, το έργο των εκτιμήσεων είναι σε εξέλιξη και με το πέρας του θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία της κοινοποίησης των πορισμάτων και της καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς. ⭕ Ελπίζουμε η πληρωμή να μην φτάσει στην καθυστέρηση που υπάρχει για τις αντίστοιχες αποζημιώσεις του 2021.
📌 Για την διεξαγωγή του εκτιμητικού έργου, ο ΕΛΓΑ θα ενισχυθεί με γεωτεχνικό προσωπικό επιπλέον του μόνιμου, ενώ σε επίπεδο μόνιμου προσωπικού, έχει ζητήσει την πρόσληψη διαφόρων ειδικοτήτων και αυτή έχει ξεκινήσει με την πρόσληψη ορισμένων εξ’ αυτών. ✅ Εδώ και δύο χρόνια ζητάμε ενίσχυση του ΕΛΓΑ σε προσωπικό, όπως έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό.
🎯 Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε μέσα κι έξω από τη Βουλή για την στήριξη των παραγωγών, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη ακόμα και για την κάλυψη βασικών βιοτικών τους αναγκών.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ