Δήλωση στην hmerisiakorinthou.gr: Σπύρος Ράτης: “Θα ξεκινήσουμε, πιστεύω, Μάιο – Ιούνιο τις συνδέσεις του Βιολογικού με το δίκτυο των Αγίων Θεοδώρων”

Για το ολοκληρωμένο έργο της αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στους Αγίους Θεοδώρους, που παραδόθηκε στην Δ.Ε.Υ.Α.Λ-Θ από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, την Τρίτη το μεσημέρι , τη σημασία του και το πώς φθάσαμε στην ολοκλήρωσή του μίλησε στην hmerisiakorinthou.gr  ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης.

Ο κ. Ράτης δήλωσε συγκεκριμένα: “Όπως γνωρίζετε, οι εγκαταστάσεις του βιολογικού των Αγίων Θεοδώρων είχαν κατασκευαστεί το 2000 και δεν παραδόθηκαν ποτέ επίσημα στον Δήμο Αγίων Θεοδώρων τότε. Το έργο έμεινε «παγωμένο» για πολλά χρόνια, οι εγκαταστάσεις ήτανε αρκετά μεγάλες για τον πληθυσμό των Αγίων Θεοδώρων και δεν μπορούσαν να δεχθούν τα λύματα. Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Δήμος να πληρώσει ένα πρόστιμο 2,3-2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει κάτι γιατί κινδυνεύαμε να ακολουθήσει κι άλλο πρόστιμο και ο Δήμος κινδύνευε κάποια στιγμή να κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα πίσω.

Ήλθε ο κύριος Νίκας, χρηματοδότησε την όλη αναβάθμιση του βιολογικού ώστε να μπορεί να δεχθεί λύματα για την πόλη των Αγίων Θεοδώρων, για 5.000 με 10.000 κατοίκους. Ξεκινάει με 5.000 και έχει τη δυνατότητα να φθάσει 10.000. Το εργοστάσιο λειτουργεί από προχθές, έχει μπει σε λειτουργία.

Τις επόμενες μέρες θα δεχθεί λύματα και περιμένουμε να κάνουμε έλεγχο και στους αγωγούς ώστε να αρχίσουμε τις συνδέσεις στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων. Διότι, αυτή τη στιγμή, η μεταφορά των λυμάτων θα γίνεται με βυτία, στον βιολογικό. Χρειάζονται κάποιες δοκιμές να γίνουν από τα αντλιοστάσια.

Έχει ελεγχθεί περίπου στα 3 χιλιόμετρα δίκτυο – ήταν μέσα στο έργο αυτό – και θα ξεκινήσουμε, πιστεύω Μάιο – Ιούνιο, και τις συνδέσεις με το δίκτυο των Αγίων Θεοδώρων. Όντως ήταν ένα έργο «παγωμένο», ο Περιφερειάρχης βοήθησε αμέσως. Είναι ένα έργο ανάπτυξης για την περιοχή μας, ίσως από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει στο Δήμο μας. «Ξεπαγώνει» ένα έργο που ήταν 20 χρόνια «νεκρό.». Και καταλήγοντας ο κος Ράτης μας είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, τον Παναγιώτη τον Νίκα, για ακόμη μια φορά γιατί στάθηκε δίπλα μας στο πρόβλημα αυτό και φρόντισε να μάς το λύσει.”

Γ.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ