Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης: Είμαστε έτοιμοι, δεν θέλουμε ούτε μια μέρα πίστωση. Η πόρτα του Δημάρχου θα είναι πάντα ανοιχτή.

Παίρνοντας τον λόγο, στην ορκωμοσία του όπως και των δημοτικών συμβούλων, ο νέος Δήμαρχος, κ. Σταυρέλης καταρχήν ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής για τον επισμηναγό Κωστέα και τον αστυνομικό Λυγγερίδη που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Κατόπιν συνέχισε δίνοντας συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους νεοκλεγέντες Δημάρχους Πελοποννήσου. Είπε μεταξύ άλλων: “Είναι τιμή μου είπε η παρουσία του κόσμου σήμερα. Σήμερα, συνέχισε, κάνουμε μια νέα αρχή στον Δήμο μας και δεν κοιτάμε πίσω μας. Είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία των εκλογών στον Δήμο μας και αυτό ανεβάζει την ευθύνη μας. Όπως είπε ο κ. Νανόπουλος, δεν μπορούμε να αποτύχουμε παρά μόνο να επιτύχουμε αλλά όλοι μαζί.”

Είμαι, συνέχισε ο Δήμαρχος “σχεδόν 40 χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Εκλέγομαι 27 χρόνια στις πρώτες θέσεις του ΔΣ Κορινθίων, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σαν δημοτική Αρχή. Είμαστε έτοιμοι, δεν θέλουμε ούτε μια μέρα πίστωση. Μαζί με την ευλογία της Εκκλησίας, τη συμπαράσταση της κυβέρνησης και των Υπουργών μας, με τη συνεργασία των φορέων, των συλλόγων, όλοι μαζί θα πάμε τον Δήμο μπροστά.

Η Κόρινθος είναι η ιστορικότερη πόλη της Ελλάδας, πρέπει να την αναδείξουμε κι άλλο.

Συνεχίζουμε τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής αλλά σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Το μήνυμα προς τους εργολάβους είναι, παρατάσεις τέλος.

Υπάρχουν προβλήματα απένταξης έργων και προσπαθούμε να τα σώσουμε. Αλλάζουμε, συνέχισε ο κ. Σταυρέλης. 5 δημοτικές κοινότητες  5 εργολαβίες, 5 προμήθειες. Εμείς λέμε μία εργολαβία για να εξοικονομήσουμε χρήματα και χρόνο. Αυτό θα κάνουμε. Ένας φάκελος ένα έργο.

Είπαμε πολλά προεκλογικά, αλλά κοστολογημένα και προγραμματισμένα. Δεν είμαι ικανοποιημένος με 25% απορροφητικότητα. Πρέπει να γίνουν όλα τα έργα και να απορροφηθούν όλα τα χρήματα.

Γι αυτό συνέχισε ο Δήμαρχος, αποκεντρώνουμε τις αρμοδιότητες στους Αντιδημάρχους, πρόεδρους κοινοτήτων κ.λπ. Ο Δήμαρχος δεν θα είναι πρόεδρος στον Αναπτυξιακό Οργανισμό, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, στην Δημοτική Υπηρεσία ύδρευσης.

Μία φορά το μήνα θα βρίσκεται σε κάθε δημοτική κοινότητα, συνέχισε ο Δήμαρχος, σε τακτές ημερομηνίες για να γνωρίζουν όλοι.

Και για πρώτη φορά, πρόσθεσε ο κ. Σταυρέλης, αναπληρώτρια Δημάρχου θα είναι γυναίκα. Και θα ορίσουμε ειδικό Αντιδήμαρχο που θα λύνει τα προβλήματα του πολίτη. Και όχι μόνο τα προβλήματα του Δήμου.

Η πόρτα του Δημάρχου θα είναι πάντα ανοιχτή, συνέχισε ο κ. Σταυρέλης, επίσης μειώνονται όπως υποσχέθηκε 50% τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, 20% μεσοσταθμικά τα τέλη ύδρευσης και 50% τα τέλη νεκροταφείων. Αλλά έρχονται “κοστούμια” στους Δήμους που πρέπει να πληρωθούν, γι΄ αυτό θα έχουμε αυξήσεις στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό.

2,5 εκατομμύρια είναι το ποσό που παίρνει η ΤΕΡΝΑ, συνέχισε ο Δήμαρχος. Και θα γίνει παρακράτηση 1,3 εκατομμύρια. Αλλά θα επαναδιαπραγματευτούμε τη σύμβαση. Επίσης θα λυθεί και το θέμα με τα ογκώδη πρόσθεσε ο κ. Σταυρέλης.

Η ωραία μας πόλη θα γίνει ωραιότερη, μέχρι τον Μάρτιο 13 αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί θα είναι “στον αέρα”. Δεν ξέρει ο Σταυρέλης που πρέπει να μπει το παγκάκι.

Φεβρουάριο, συνέχισε παίρνουμε απόφαση για τη Δημοτική αγορά, το ίδιο και για το Μικρασιατικό μουσείο. Στρέφομαι την πόλη προς τη θάλασσα με κατασκευή μαρίνας 300 θέσεων σε συνεργασία με ιδιώτη…

Καθημερινότητα, ψηφιακή πολιτική, υποδομές. Αυτό είναι το τρίπτυχο” κατέληξε ο κ. Σταυρέλης και κάλεσε όλους να ξεκινήσουν μαζί, ενωμένοι για έναν καλύτερο Δήμο Κορινθίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ