Δερβενάκια, Αθίκια και Περιφερειακή Ενότητα επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης – Είχε απανωτές συναντήσεις με φορείς του νομού μας

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας βρέθηκε σήμερα στο νομό μας. Αρχικά επισκέφθηκε την περιοχή του μνημείου στα Δερβενάκια και έδωσε οδηγίες για την προετοιμασία του χώρου, εν όψει του εορτασμού για την ιστορική μάχη που έλαβε χώρα εκεί στις 26 Ιουλίου 1822 -κατά την οποία στρατιωτική ιδιοφυία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη οδήγησε τους επαναστατημένους Έλληνες σε περιφανή νίκη εναντίον της στρατιάς του Δράμαλη.

Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας μετέβη στην περιοχή Ρυτό, στα Αθίκια, όπου έχει αναγερθεί μνημείο για τους αγωνιστές από την περιοχή και έδωσε οδηγίες  για συμπληρωματικές εργασίες, που αφορούν -μεταξύ άλλων- τσιμεντόστρωση της οδού πρόσβασης, περίφραξη του χώρου, ενώ συζητήθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης στην περιοχή τον ερχόμενο Αύγουστο.

Κατόπιν επισκέφθηκε τα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας,  όπου είχε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες  Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και τον πρόεδρο της Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Οικονόμου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο Π. Νίκας, εξ άλλου, είχε συνάντηση με την Μαρία Χρισταρά πρόεδρο του «Καλογεροπούλειου» Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού, με την οποία συζήτησε, όπως αναφέρει η Περιφέρεια, την δυνατότητα σύναψης τριετούς διαρκείας προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ -δηλαδή 15.000 ευρώ κάθε χρόνο. Ακόμα, συζητήθηκε η ενδεχόμενη οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας σε δύο εκδηλώσεις του Ιδρύματος, μία για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και μία για την επέτειο της μάχης στα Δερβενάκια.

Ο κος Νίκας  ολοκλήρωσε την σημερινή επίσκεψή του , αφού συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης του ΠΑΣ Κόρινθος, με αντικείμενο την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο ιδιόκτητο γήπεδο της ιστορικής ομάδας, στον Συνοικισμό.

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, “το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να γίνει μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του ΠΑΣ Κόρινθος και ει δυνατόν και του Δήμου Κορινθίων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ