Δημοτική αγορά Κορίνθου: Σύντομα θα πάρει ξανά “ζωή” με εκδηλώσεις, καταστήματα. Στόχος μέχρι τέλους του έτους να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων περίπου στα μέσα του μήνα εγκρίθηκε η πρόταση του Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη για την αναπαλαίωση, εκσυγχρονισμό, ανάπλαση, ανάδειξη του υπάρχοντος ιστορικού κτιρίου της δημοτικής αγοράς. Η δημοτική αγορά είναι ένας από τους πρώτους στόχους της νέας δημοτικής Αρχής. Είναι ένα κτίριο με σαφώς την δική του ιστορία και την δική του σπουδαιότητα και σημασία στην ταυτότητα της πόλης μας. 

Το αρχιτεκτονικό του σχεδίου είναι του 1932. Σύντομα αποδίδεται η στατική μελέτη για να διαπιστωθεί ή μη η δυνατότητα επέκτασης του ορόφου για την φιλοξενία πολιτιστικών δράσεων (τζαζ, χορωδίες, παραδοσιακοί χοροί κ.ά.).

Προβλέπεται η κατασκευή θολωτού τζαμιού  στο αίθριο της αγοράς για εκδηλώσεις και λειτουργία δύο ή τριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια θα ανατεθεί η εκπόνηση πλήρους οικονομοτεχνικής μελέτης (στατικής, Η/Μ, κλπ).

Εγκρίνεται η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του έργου. Στόχος είναι μέχρι τέλους του έτους να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος, όπως έχει δηλώσει ο κ.Σταυρέλης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση αυτή  έτυχε της θετικής στάσης του Αλέξανδρου Γκουργιώτη, την καταψήφισαν οι παρατάξεις των Β. Νανόπουλου και Δ. Πρωτοπαπά, ενώ απείχε ο δημοτικός σύμβουλος Αντ. Κυριαζής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ