Διήμερο παραδοσιακών εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι με την κοπή της Πίτας των Σαρακατσαναίων (Βασιλοκουλούρα – Μπουκουβάλα 2024)

Ξεκινά το διήμερο εκδηλώσεων με την Κοπή Πίτας Σαρακατσαναίων (Βασιλοκουλούρα – Μπουκουβάλα 2024) στο Λουτράκι.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι Τσελιγκάδες»  σήμερα Σάββατο 13 και  αύριο Κυριακή 14 Ιανουαρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Δόθηκε για το θέμα συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη όπου ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης  αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την αναβίωση των παραδοσιακών μας εθίμων και το εξαίρετο έργο που επιτελεί τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία όσο και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου. Κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό το διήμερο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αναβιώσουμε τα παραδοσιακά μας έθιμα. Η Κοπή Πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αποτελεί μια παράδοση που ενώνει τους Σαρακατσαναίους από διάφορες περιοχές της χώρας. Είναι ένας τρόπος να τιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την αξία της οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε ζωντανή την παράδοση για τις επόμενες γενιές.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ