Διαδικτυακό σεμινάριο για το ελαιόλαδο ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου

Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) που αφορά στις «Ορθές πρακτικές στη συγκομιδή, την ελαιοποίηση, την αποθήκευση και το φιλτράρισμα του ελαιολάδου»  θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην τεχνολογία παραγωγής του ελαιολάδου.

Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 12 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Τα θέματα που θα τεθούν, όπως ανακοινώθηκαν είναι:

-Προσδιορισμός του κατάλληλου χρόνου συγκομιδής, ορθές πρακτικές συγκομιδής. Ορθές πρακτικές μεταφοράς και αποθήκευσης ελαιοκάρπου.

-Ελαιοτριβείο: Μέθοδοι και διαδικασίες παραγωγής, μηχανολογικός εξοπλισμός και ορθές πρακτικές. Τα κρίσιμα σημεία στο ελαιοτριβείο και η σχέση τους με την ποιότητα.

-Φιλτράρισμα και μέθοδοι φιλτραρίσματος. Αποθήκευση: Τρόποι και σωστές θερμοκρασίες. Συσκευασία και επισήμανση ελαιολάδων.

-Κατηγορίες ελαιολάδου. Χημικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου, βασικές χημικές αναλύσεις, οξύτητα, υπεροξείδια, δείκτες K.

 

Για εγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  μέσω e-mail στο info@kaem.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ