ΔΥΠΑ: Πότε θα διαγράφονται από την λίστα οι μακροχρόνια άνεργοι ;

Στην ΔΥΠΑ προγραμματίζεται «εκκαθάριση» της λίστας των ανέργων . Σύμφωνα με Μ.Μ.Ε έχει αρχίσει η έκδοση των απαιτούμενων εφαρμοστικών εγκυκλίων ώστε να υιοθετηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση παροχών και επιδομάτων.

Παράλληλα, θα κληθούν οι μακροχρόνια άνεργοι για διάστημα άνω των πέντε ετών, να συντάξουν το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης τους με τη βοήθεια ειδικού συμβούλου της ΔΥΠΑ, προκειμένου να αρχίσει η αναζήτηση της κατάλληλης θέσης εργασίας. Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΥΠΑ θα διαγραφούν από τη λίστα της ΔΥΠΑ για έξι μήνες και θα πάψουν να απολαμβάνουν τις επιπλέον παροχές, όπως για παράδειγμα δωρεάν μετακίνηση, επιπλέον μοριοδότηση κ.τ.λ.

Επίσης, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, πως ο νέος νόμος δίνει κίνητρο στους μακροχρόνια ανέργους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, καθώς με την κατάρτιση του σχεδίου δράσης τους θα λάβουν εφάπαξ επίδομα 300 ευρώ, εφόσον δεν λαμβάνουν κάποια άλλη επιδότηση ή παροχή.

Από το Μητρώο Ανέργων διαγράφονται για δύο χρόνια και διακόπτεται η καταβολή ακόμη και του επιδόματος ανεργίας μετά τρεις αρνήσεις αποδοχής κατάλληλων θέσεων εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ