Δύο νέες ψηφιακές Υπηρεσίες  για την Υγεία: διαγνωστικές εξετάσεις και βεβαιώσεις νοσηλείας εύκολα προσβάσιμες στους πολίτες μέσω υπολογιστή και κινητού

Δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες  για την Υγεία μέσα στη νέα χρονιά. Πρόκειται για τις διαγνωστικές εξετάσεις και για τις βεβαιώσεις νοσηλείας, οι οποίες θα αποκτήσουν ψηφιακή υπόσταση, με αποτέλεσμα να είναι εύκολα προσβάσιμες στους πολίτες μέσω υπολογιστή και κινητού. Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε, οι δύο υπηρεσίες αφορούν σε εξετάσεις και βεβαιώσεις που πραγματοποιούνται τόσο σε δημόσιες, όσο και σε ιδιωτικές δομές Υγείας. Τα αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων που θα παρέχονται ψηφιακά μέσω της νέας υπηρεσίας θα αφορούν σε περισσότερες από 400 εξετάσεις. Ουσιαστικά, αναμένεται να καλύψουν σε πρώτο χρόνο περίπου το 80% των πιο συχνών διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ σταδιακά θα προστίθενται και επιπλέον δυνατότητες. Αντίστοιχα, οι βεβαιώσεις νοσηλείας θα αφορούν σε οποιοδήποτε περιστατικό καταγράφεται εντός μιας δομής Υγείας, είτε, δηλαδή, πρόκειται για εισαγωγή, είτε απλά για επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία.

Να σημειωθεί ότι τα συναρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας διευθετούν ορισμένες τελευταίες ενέργειες και εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου να ανακοινωθούν λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών.  Να αναφερθεί ότι διαγνωστικές εξετάσεις και βεβαιώσεις νοσηλείας θα είναι διαθέσιμες ψηφιακά με δύο τρόπους: είτε μέσω της εφαρμογής MyHealth, είτε μέσω του gov.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ