Δύσκολη η νύχτα στα ενεργά μέτωπα – 45 αστυνομικοί απεγκλώβισαν 26 συνανθρώπους μας στο Λουτράκι

Η φωτιά συνεχίζει να καίει στην περιοχή του Λουτρακίου και η νύχτα θα είναι δύσκολη για τις Πυροσβεστικές δυνάμεις και όσους λαμβάνουν μέρος στην πολύ δύσκολη κατάσβεση. Οι άνεμοι δεν είναι έντονοι ωστόσο υπάρχει η ανησυχία προς τα που θα στραφεί η φωτιά.

Εν τω μεταξύ στην νεώτερη ενημέρωση του Π.Σ μίλησε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίας Δημογλίδου αναφερόμενη στη συνδρομή της Αστυνομίας στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την προσπάθεια για την προστασία των κατοίκων από την φωτιά:

«Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, σε Νέο Κουβαρά Αττικής και Λουτράκι Κορινθίας.

Ειδικότερα, παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, μέσω της εφαρμογής έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με – κατά περίπτωση – απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, της προληπτικής εκκένωσης περιοχών, του απεγκλωβισμού ατόμων και ζώων, καθώς και της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και των περιουσιών των κατοίκων πληγέντων περιοχών.

Πιο αναλυτικά, διατίθενται:

Στο Νέο Κουβαρά Αττικής, 190 αστυνομικοί οι οποίοι συνέδραμαν σε 120 απεγκλωβισμούς ατόμων ενώ,

Στο Λουτράκι Κορινθίας, 45 αστυνομικοί οι οποίοι συνέδραμαν σε 26 απεγκλωβισμούς ατόμων.

Παράλληλα, απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις λαμβάνονται αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις πληγείσες περιοχές για την αποφυγή κλοπών και διαρρήξεων από οικίες.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ