Δύσκολος Χειμώνας έρχεται για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εκτιμούν οικονομικοί κύκλοι και αναλυτές , κυρίως, λόγω ρεύματος

Μπορεί η τιμή της βενζίνας να έχει «πέσει» λίγο, τις τελευταίες ημέρες, μπορεί να πήραμε επιδότηση καυσίμων αλλά και ρεύματος, ωστόσο ο Χειμώνας προβλέπεται πολύ δύσκολος, σύμφωνα με τους αναλυτές. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή αφού ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την ενεργειακή επάρκεια και στην χώρα μας. Πού θα κυμανθούν οι τιμές σε καύσιμα και ρεύμα, αλλά και φυσικό αέριο τελικά;.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπάρχει έντονη ανησυχία και γι’ αυτό επεξεργάζονται νέα μέτρα και ήδη στην Δ.Ε.Θ αναμένονται ανακοινώσεις.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους οικονομικούς υπουργούς να του ετοιμάσουν ένα συγκροτημένο σχέδιο στήριξης των αδύναμων το οποίο και θα το παρουσιάσει  στην συμπρωτεύουσα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Βέβαια, από τη μία υπάρχουν ισχυρά «όπλα», όπως ο τουρισμός που μπορεί εν μέρει να ισορροπήσει την κατάσταση, και από την άλλη το κομμάτι των αυξήσεων σε βασικά προϊόντα που δημιουργεί έντονο προβληματισμό, αφού  επιβαρύνει τα νοικοκυριά.

Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ και τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν ήδη αυξηθεί και ας ελπίσουμε πως τα κυβερνητικά μέτρα να αποτελέσουν και πάλι στήριγμα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ