Δ.Ντρίμερης στην hmerisiakorinthou.gr: “31 θετικά κρούσματα σε Εκπαιδευτικούς , 130 σε παιδιά, μέχρι στιγμής”

Ομαλά ξεκίνησε η χρονιά στα σχολεία της Κορινθίας. Αυτό δήλωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Ντρίμερης, στην hmerisiakοrinthou.gr
Είμαστε στη δεύτερη μέρα της νέας χρονιάς και όλα βαίνουν καλώς είπε ο κ. Ντρίμερης, προσθέτοντας το βασικότερο πρόβλημα ήταν η έλλειψη self test στα φαρμακεία για τους μαθητές. Κάποιοι γονείς δεν μπόρεσαν να βρουν, κάποιοι άλλοι δεν πήγαν να βρουν αλλά μπορέσαμε τους καλύψαμε εμείς με κάποια που έχει η πρωτοβάθμια αλλά και τα σχολεία. Σήμερα σε λίγη ώρα περιμένουμε να μας έρθουν 1000 τεστ από τη φαρμακαποθήκη ούτως ώστε να μπορέσουμε και τις επόμενες ημέρες να καλύψουμε όσους δεν μπόρεσαν να βρουν για τα παιδιά.

Δημοσιογράφος: Γνωρίζετε πόσα θετικά κρούσματα έχουν παρουσιαστεί;

Ντρίμερης: Από την πλευρά των εκπαιδευτικών έχουμε 31 κρούσματα οι οποίοι φυσικά δεν κάνουν μάθημα. Αυτές τις ώρες μπορούμε να τις καλύψουμε με αντικαταστάσεις από άλλους εκπαιδευτικούς αλλά βέβαια όπως καταλαβαίνετε αν τα κρούσματα μεταξύ των εκπαιδευτικών αυξηθούν δεν θα μπορέσουμε. Έχουμε τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Παιδείας ότι θα γίνουν προσλήψεις άμεσα για να καλυφθούν τυχόν τέτοια κενά.
Η αλήθεια είναι ότι τώρα είναι εύκολο να έχουμε πάρα πολλά κρούσματα σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες.
Για τα κρούσματα στα παιδιά επιβεβαιωμένα μέχρι αυτή τη στιγμή είναι 130.
Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να κλείσουμε κάποιο τμήμα. Έχουμε φτάσει να λείπει μέχρι και το 1/3 των μαθητών σε κάποιες λίγες τάξεις, αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει σε κρούσματα το 50% ώστε να ανασταλεί η λειτουργία κάποιας τάξης.

Δημοσιογράφος: Υπήρξαν προβλήματα με αρνητές μάσκας ή τεστ;

Ντρίμερης: Ευτυχώς αυτό το πρόβλημα υπήρχε στην αρχή της χρονιάς με 5-6 παιδιά. Με κάποιους γονείς έγιναν συζητήσεις και τελικά αφού απευθυνθήκαμε και στον Εισαγγελέα όπου χρειάστηκε και τα παιδιά αυτά προσέρχονται κανονικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ